;
smedegaard web1

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Imponerende post til Smedegaard – Udskældt tandlægekæde lover imponerende turnaround 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Imponerende post til Smedegaard 

En klokkeklar og brutal fyring satte i 2016 en stopper for Nils Smedegaard Andersens karriere. Efter ni års ansættelse blev den daværende topchef for landets største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, smidt på porten. Det trak selvsagt nogle af årets største overskrifter i erhvervspressen, og direktionskarrieren blev skiftet ud med en bestyrelseskarriere med blandt andet formandsposter i henholdsvis Færch og Salling Group.  

Onsdag gjorde den detroniserede topchef et nyt comeback, idet han byttede formandsposten i dagligvaregrossisten Salling Group – og en post som menigt medlem af energiselskabets BP’s bestyrelse – ud med en formandspost i fødevarevirksomheden Unilever, en mastodont med en markedsværdi på mere end 1000 milliarder kroner 

Foreløbig springer Nils Smedegaard Andersen således den tidlige pension over, og selv om han samtidig takker af i to bestyrelser, bliver der i den kommende tid nok at tage fat på for den nye danske formand. Unilever sælger til milliarder af forbrugere, omsætter for 400 milliarder kroner årligt, har en myriade af kendte brands under sig – og er både britisk og hollandsk ejet. Læg dertil et brexit, der står for døren, så forstår man tyngden af den post, han har fået.  

Et imponerende job og skifte for erhvervsikonet Nils Smedegaard Andersen.  

 

Vinder: 

Udskældt tandlægekæde lover imponerende turnaround 

Det var lige ved at ende med en alvorlig tandpine og en dyr restaurering af tandsættet for den hurtigtvoksende tandlægekæde Tandlægen.dk.  

Som beskrevet i InsideBusiness og andre medier i flere omgange så det nemlig ud til, at investorgruppen og ledelsen helt havde mistet grebet om omkostningerne og den udeblivende vækst i de 80 tandlægeklinikker, man havde købt med blandt andet Danica som investor. Hele projektet var blevet til noget, man i tandlægebranchen grinede lidt ad, fordi Tandlægen havde opbygget et medarbejdertungt hovedsæde i Kgs. Lyngby, som ingen rigtig fandt nødvendigt for kerneydelsen: At en tandlæge eller tandplejer ordner folks tænder mod betaling i hele landet.  

Men der er sket ting og sager, siden Tandlægen.dk tabte 130 millioner kroner sidste år. Den gode nyhed præsenteres noget diskret i den allersidste sætning i et større portræt på Børsens ledelsesside af en af hovedkræfterne bag kæden, Henrik Kølle, der i dag er direktør for Tandlægen.dk. Her fremgår det, at Henrik Kølle forventer et driftsoverskud på 70-75 millioenr kroner i 2019 efter at have gennemført talrige opsigelser i hovedsædet, lagt 80 tandlægeklinikker sammen til 54 og i øvrigt fremskaffet 50 millioner kroner i frisk kapital fra blandt andet klinikejerne.  

På InsideBusiness er vi imponerede over Kølles resultater, og vi glæder os til at se, om de holder, når Tandlægen.dk kommer med årsregnskab.  

I mellemtiden fortjener Kølle en ugens vinder.