;
Lars-Fruergaard-Joergensen--LFJ--UJ_0090--hi-res smal

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Investorer sender trængt aktie på himmelflugt – Fruergaard soler sig i ny sejr for Novo 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere 

Investorer sender trængt aktie på himmelflugt 

I denne uge kom hårdt pressede Bang & Olufsen med et regnskab, der bestemt ikke var spækket med gode nyheder til Struer-koncernens trofaste investorer. 

Selskabet havde alene i de sidste 3 måneder tabt 60 millioner kroner, ligesom koncernens salg var gået kraftigt tilbage. B&O’s svenske problemknuser, Kristian Tear, har derfor stadig til gode at vise det skeptiske aktiemarked, at han har midlet til at kurere den identitetsmæssige krise, koncernen har været fanget i i årevis. Man er klemt på tv-markedet, alt imens det tidligere så slagkraftige brand på audiosiden ikke længere tryllebinder forbrugerne på samme måde. 

Alligevel steg B&O-aktien over 16 procent i kølvandet på det noget lunkne regnskab. Hvorfor vides ikke, men hos Nordnet gætter aktiestrateg Per Hansen på, at en enkelt, særdeles optimistisk investor alene drev den massive fremgang ved at købe over 350.000 aktier inden for kort tid. 

Om den hidtil ukendte investor har noget at have sin optimisme i, er endnu for tidligt at se, men de fleste holder vejret, indtil Tear den 3. april løfter sløret for sin strategi for, hvordan han vil redde det tidligere så hæderkronede selskab. 

 

Fruergaard soler sig i ny sejr for Novo 

Lars Fruergaard Jørgensen kunne næppe have valgt en bedre periode at være direktør i. De gode nyheder strømmer ud af diabeteskæmpen i en lind strøm, og denne uge var bestemt ingen undtagelse. 

Med Fruergaard ved roret ramte aktiekursen en ny all time high og rundede samtidig en ny milepæl, da selskabet for første gang blev mere end 1.000 milliarder kroner værd. 

Det er noget, aktionærerne sent vil glemme, ligesom de nok også vil forbinde opturen med Lars Fruergaard Jørgensens navn. 

Selv har direktøren diabetes 2-midlet Victoza at takke eller rettere den aktive ingrediens i midlet, liraglutid.  

På den årlige konference hos storbanken J.P. Morgan tidligere på ugen kunne Novo Nordisk nemlig løfte sløret for endnu en ny anvendelsesmulighed for liraglutid, idet nye data har bekræftet, at midlet er effektivt til at kunne udsætte demens. Den nyhed kan potentielt åbne et nyt milliardmiddel for Novo Nordisk, og nyheden var årsagen til, at aktiekursen steg med 5 procent onsdag. 

Med liraglutid lader det til, at Novo Nordisk ved et tilfælde har ramt et vidundermiddel. Især hvis de nye data viser sig at holde stik i fremtidige studier. Foruden behandling af diabetes og muligvis demens, har liraglutid nemlig også vist sig som et potentielt effektivt middel mod overvægt, hvilket sidste år var med til at trække aktiekursen op i de aktuelle niveauer.