;
Jacob Aarup web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Bankdirektører: Nyd fremgangen inden stormen – ISS kan se slutning på hovedrengøring i eget hus

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Bankdirektører: Nyd fremgangen inden stormen

Der bliver rapporteret om rekordstor udlånsvækst i både Jyske Bank og Sydbank med sidstnævnte som højdespringer med en vækst på hele 16 pct. i forhold til kvartalet året inden, mens lån til private steg 10 pct. Karen Frøsig forklarer væksten med gode tider for erhvervskunderne, som har haft et lånebehov efter udløb af diverse hjælpepakker, mens Anders Dam melder om højeste udlånsvækst i 10 år.

Også Nykredit med Michael Rasmussen kunne aflægge et ”meget tilfredsstillende” regnskab med en opjustering. Så der er en vinder til både Karen Frøsig og de to rivaler Anders Dam og Michael Rasmussen.

Spørgsmålet er dog, hvor lang tid de gode tider holder ved. For med kraftigt stigende renter og usikkerhed fra Ukraine og gasleverancer kan gode tider hurtigt erstattes af dårlige med nedskrivninger, kraftigt stigende kapitalkrav til en realkreditkæmpe som Nykredit, hvis boligpriserne for alvor begynder at sætte sig med udsigt til dårligere konjunkturer, boligskattereform og højere renter.

Og her er det altid den bank eller de banker, som gav den mest gas op til vendingen, der står til at tabe mest – og så må vi på det tidspunkt se, hvem flaskehalsen peger på. Lige nu kan vi være vidne til fremgang før storm.

 

ISS kan se slutning på hovedrengøring i eget hus

ISS er kendt som et af verdens største serviceselskaber, der tilbyder ejendoms-, sikkerheds- og cateringservices. I en længere periode har selskabet dog ikke kun måttet yde disse services til kunderne, men også internt i huset, hvor der har været brug for at få strømlinet forretningen for at få ryddet op i dårlige aftaler og kontrakter med eksempelvis forsvaret.

Nu begynder man så småt at kunne se frugterne af oprydningsarbejdet i den hårdtprøvede servicegigant. Således lød det i denne uge fra administrerende direktør Jacob Aarup-Andersen, at man nu kan øjne en afslutning på oprydningsarbejdet i slutningen af 2022.

Udmeldingen kom sammen med en handelsopdatering for første kvartal, hvor ISS kunne vise en organisk vækst på 5,4 pct. mod de forventede 3,3 pct. Med regnskabet kom ISS samtidig med en gevaldig opjustering af forventningerne, så man nu venter en organisk vækst i 2022 på 4 pct. mod den tidligere forventning om organisk vækst over 2 pct.

Markedet kvitterede for de gode nyheder ved at sende aktien op med hele 13,6 pct. ved børslukningen, hvilket er den største stigning på enkelt dag for ISS i lige knap to år.

Derfor fortjener Jacob Aarup-Andersen betegnelsen som en af denne uges vindere for sit oprydningsarbejde gennem halvandet år i chefstolen.

Hos InsideBusiness glæder vi os til at se, om hovedrengøringen rent faktisk bliver færdiggjort i 2022, eller om oprydningsarbejdet ender med at trække i langdrag – og om Jacob Aarup-Andersen viser sig at være mand for at føre servicegiganten tilbage til fordums aktiekurs.