;
GSV web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Kapitalfond lander første frasalg – Vestas-CEO er sine bukser værd i guld 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Kapitalfond lander (endelig) første frasalg 

Den danske kapitalfond Catacap har flere gange fået på puklen for, at man fortsat ikke har fået solgt en eneste virksomhed, selv om fonden efterhånden har en del år på bagen. 

Derfor var det også bemærkelsesværdigt så stille, der i denne uge var om kapitalfonden, selv om det rent faktisk lykkedes den at frasælge en del af virksomheden GSV til en yderst attraktiv pris. 

Der var da også stor glæde blandt fondens investorer, ikke blot over prisen, men også fordi Catacap har været i stand til at afhænde en del af sine materieludlejere, der i udgangspunktet ikke passer særlig godt til hovedforretningen. GSV har nemlig frasolgt den del af virksomheden, der udlejer eksempelvis pavilloner, når de ansatte i en kommune eller en stor virksomhed skal genhuses i længere tid, mens deres lokaler renoveres, og det er en stabil forretning med længere kontrakter.  

Catacap har med salget til den nordiske spiller Temporary Space Nordic, der ejes af fonden Procuritas, været i stand til at lukrere på en nordisk konsolidering, der har sikret dem et yderst godkendt afkast på det uønskede forretningsområde.  

Næste emne på affyringsrampen hos Catacap tegner nu til at blive oversætterbureauet LanguageWire, som EY netop nu jagter en køber til. Hvis også den proces ender med det ønskede resultat, kan Catacap sandsynligvis endegyldigt lægge låg på debatten om, hvorfor de altid kun køber selskaber og aldrig sælger. 

 

Vestas-CEO er sine bukser værd i guld 

Det er en fornøjelse at se den nytiltrådte Vestas-topchef, Henrik Andersen, blomstre efter et kvartal med stor ordrefremgang og en kursstigning på 10 procent torsdag.  

Det er måske nok lånte fjer som følge af forgænger Anders Runevads hårde arbejde og et globalt fokus på grøn energi, der har udløst den bugnende ordrebog, som voksede med 2082 MW mod bare 822 som ventet i uannoncerede ordrer.  

Også omsætningen kravlede i vejret og landede på 3,7 milliarder euro mod 3,3 milliarder euro som ventet af analytikernes estimater som indsamlet af Ritzau Estimat. 

For Henrik Andersen er det en rigtig god start som topchef, efter at han var Hempel-direktør og sad med i bestyrelsen for Vestas. Helt nemt bliver det dog ikke, for der er prispres på vindmøller, hvilket kommer til at udfordre indtjeningen.  

Uanset hvad, fortjener Henrik Andersen denne uges vinder