;
formuepleje

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Længe ventet exit i Formuepleje – F&P-direktør kæmper med møgsager og for at holde sammen på pensionsbranchen

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Længe ventet exit i Formuepleje

Champagnepropperne kan endelig springe i ejerkredsen bag Danmarks største bankuafhængige kapitalforvalter, Formuepleje.

En længe ventet exit er nu endelig en realitet, efter at Lars Larsen Group har indgået en aftale, hvor selskabet bliver ny storaktionær i Formuepleje.

Lars Larsen Group er i forvejen en af de største kunder i Formuepleje, men med handlen får Lars Larsen Group nu en aktiepost på godt 40 pct., mens Hommelhoff-familien, der i dag ejer 43 pct. af Formuepleje, går ned på en ejerandel på 20 pct., samtidig med at de ansattes ejerandele nedbringes.

Salget er en kærkommen oprejsning for ejerkredsen bag Formuepleje, der tidligere på året måtte afblæse en børsnotering af kapitalforvalteren. Samtidig har det været kendt, at Formuepleje tidligere har været i markedet for at finde en minoritetsaktionær.

Med Lars Larsens Groups pludselige indtræden på scenen er den udfordring nu løst, og Hommelhoff-familien, topledelsen og de øvrige storaktionærer med Navision-stifterne Preben Damgaard og Jesper Balser kan formentlig se frem til nogle solide checks.

Tilbage står spørgsmålet, hvad Lars Larsen Groups planer er med kapitalforvalteren, der tidligere har fået ørerne i maskinen for sin lukrative forretningsmodel og gearingsmodel, der skabte alvorlige problemer under finanskrisen.

 

F&P-direktør kæmper med møgsager og for at holde sammen på pensionsbranchen

Det har historisk set været en svær opgave at holde styr på især de pensionsselskaber og -kasser, som er medlemmer af brancheorganisationen Forsikring & Pension, og det var en bunden opgave for direktør Kent Damsgaard, der tiltrådte ved årsskiftet. Men nu begynder opgaven at trække tænder ud.

Flere møgsager ender nemlig på Kent Damsgaards bord. Det gælder eksempelvis, da InsideBusiness gravede frem, at Finanstilsynet har meldt en lang række forsikrings- og pensionsselskaber til bagmandspolitiet( SØIK) for brud på ligestillingsreglerne i forbindelse med graviditet.

Nu skulle F&P-formanden overraskende nok forklare sig på hele sektorens vegne i den pinlige sag, selv om det var konkrete selskaber, der blev politianmeldt. Det gik sådan set o.k., bortset fra at man over for FinansWatch alligevel krøb til korset og offentliggjorde navnene på de involverede selskaber. Så var man jo lige vidt, bortset fra at PensionDanmark har stillet sig frem med meldingen om, at man som en af de få ikke har haft problemer med at overholde lovgivningen i den pinlige sag.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger har PensionDanmarks linje vakt nogen frustration blandt de øvrige medlemmer af Forsikring & Pension, som har fået en politianmeldelse. Og derfor er Torben Möger Pedersen ikke just i kridthuset.

Desuagtet fortjener Kent Damsgaard en ugens vinder for trods alt at holde sammen på den fælles linje fra både pensions- og forsikringsselskaber. Det er bestemt ikke det letteste job i landets brancheforeninger.