Frank vang web1

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Lille M&A-hus lander lukrativ opgave – Viborgdreng stryger til tops i Nordea 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Lille M&A-hus lander lukrativ opgave 

Det har gennem længere tid været lidt af et smertensbarn for giganten Danish Crown, men nu er det langt om længe lykkedes den danske koncern at slippe af med sin engelske forretning, Tulip Limited, der længe har været selskabets sorte får.  

Men selv om Danish Crown nu kan notere sig et betydeligt tab på en halv milliard kroner, har man god grund til at smile hos den lille uafhængige rådgiver Scandinavian Corporate Finance Advisors. Det var nemlig firmaets to partnere, Martin Niclasen og Thor Hviid med en fortid hos henholdsvis EY og Arla, der stod bag handlen i deres fælles satsning, der har levet en noget stille tilværelse, siden man officielt blev etableret tidligere på året. 

Ikke desto mindre kan de to herrer nu med rette prale af at have stået bag en af de største handler, da salgsprisen på Danish Crowns uønskede forretning landede på 2,4 milliarder kroner. For et lille hus med små ressourcer er opgaven en skalp for de to partnere og præcis det rygstød, en nystartet rådgiver har brug for, hvis man skal have rigtigt fat. 

Nu bliver det spændende at se, om de to M&A-folk formår at bygge videre på den indledende succes eller om de får lige så svært ved at vinde fodfæste på markedet, som andre har haft før dem. 

 

Viborgdreng stryger til tops i Nordea 

Den 52-årige Frank Vang-Jensen har landet sig et uventet topjob i en af Nordens største banker, Nordea. For få år siden så det ellers utænkeligt ud. 

Man skal nemlig ikke længere tilbage end til 16. august 2016 for at finde et helt klassisk karrierestop i Frank Vang-Jensens cv. På brutal vis blev han her fyret som administrerende direktør i Svenska Handelsbanken. Hans ledelsesstil egnede sig ikke til banken, forlød det, og de færreste kunne se en fremtid, hvor Frank Vang-Jensen ville bestride et topjob i en større nordisk bank. 

Men han gjorde comeback. Han fik ansvaret for privatkundeforretningen i Nordea, og selv om banken ikke kan siges at være helt i mål med at forbedre kundetilfredsheden, brugte Frank Vang-Jensen det som en trædesten til det øverste job i koncernen. 

Torsdag blev han gjort til administrerende direktør for Nordea, og kan dermed bryste sig af at være den eneste person, der har formået at være administrerende direktør for to nordiske storbanker. 

Men han får ikke meget tid til at fejre det. Den nye topchef skal trække i arbejdstøjet med det samme for at indfri målet om at hæve indtægterne og reducere omkostningerne – samtidig. 

Her fra redaktionen får den stædige bankmand et klap på skulderen og et pøj-pøj med udfordringerne de kommende måneder.