sparekassen

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Topchefen, der kan gå på vandet – Bankdirektør scorer rosenrød (betalt) omtale 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere

Topchefen, der kan gå på vandet 

Den succesfulde topchef Flemming Ørnskov har tilbragt det meste af sin karriere uden for landets grænser, men det har ikke holdt ham tilbage fra at bestride nogle af de absolut mest prestigefulde topjobs i den globale medicinalindustri. 

Han har været forbi schweiziske Novartis og besiddet topstillinger i blandt andet danske Lifecycle Pharma, tyske Beyer HealthCare og senest schweiziske Shire foruden en lang række bestyrelses- og formandsposter verden over. 

Herhjemme var han allerede i 2016 den danske topchef, der har stået i spidsen for det største virksomhedsopkøb nogensinde. Den titel fik han i forbindelse med Shires køb af amerikanske Baxalta. Internationalt er han kendt under tilnavnet ’Danmarks opkøbskonge’, fordi han derudover har stået bag en stime store opkøb i den internationale medicinalbranche. 

Titlerne har tilsyneladende også gjort ham til en ganske eftertragtet kandidat til rollen som topchef, og undervejs i sin karriere ser han ud til at have forelsket sig en smule i den schweiziske medicinalindustri. I hvert fald har den succesfulde udenlandsdansker nu landet endnu et topjob i industrien. Fremover skal han således stå i spidsen for den schweiziske milliardkoncern Galderma, der tidligere hed Nestlé Skin Health, og som tidligere i år blev solgt til et konsortium med EQT i spidsen til en pris på omkring 70 milliarder kroner. 

Kapitalfondsejerskabet ser dog ud til at være et perfekt match for den danske topchef, der ifølge Berlingske Business selv tjente mindst 84 millioner kroner, da hans tidligere arbejdsgiver Shire i 2019 blev solgt til japanske Takeda. 

 

Bankdirektør scorer rosenrød (betalt) omtale 

Er der en bankdirektør i en mindre bank, der har haft held med at få omtale, så må det være Lars Petersson, direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.  

Først gik hans kritik af de udskældte nye låneregler hele pressen rundt i flere omgange, og så lykkedes det ham igen torsdag at trænge gennem mediestrømmen – dog med et kritisk blik – i for eksempel FinansWatch. Denne gang var kilden dog en helt igennem rosenrød og betalt omtale af bankens aktier med bankanalytiker i Danske Bank Asbjørn Nicholas Mørk som afsender. Danske Bank gik endda så langt som til at konkludere, at: 

Sparekassen Sjælland-Fyns driftsmæssige forbedringer i de kommende år ser ud til at overgå alle konkurrenter i Danmark – selv Ringkjøbing Landbobank.” 

Det hører man ikke hver dag, for landbobanken er noget nær det eneste vækstmirakel i en noget investortræt dansk banksektor.  

På InsideBusiness vil vi ikke gå ind i det kritisable i, at en på overfladen seriøs Danske Bank- researchafdeling giver sig af med paid content, som potentielt kan lokke investorer til at kaste sig frådende over Sparekassens aktier. Har Danske Bank overhovedet lært af den nuværende tillidskrise? 

I stedet vil vi nøjes med at uddele en ugens vinder til Lars Petersson, som igen formår at placere sin bank sig på danmarkskortet med følgende skudsmål i den betalte analyse: 

Vi mener, at Sparekassen Sjælland-Fyn opfylder alle forudsætninger for at være en potentielt attraktiv investering og afviger fra det generelle pres på indtjeningen, som sektoren oplever.” 

Der er ikke et øje tørt. Tak, Danske Bank.