;
Anders Dam. Bankdirekt¿r i Jyske Bank.

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Udfordret smykkegigant får tiltrængt oprejsning – Anders Dam lægger hårdt ud i 2020 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv

Udfordret smykkegigant får tiltrængt oprejsning 

Det har på ingen måde været en solstrålehistorie for smykkeselskabet Pandoras aktionærer de senere år. Koncernen har oplevet massiv modvind, og det har gjort rigtig ondt på de mange investorer, der for blot få år siden købte stort ind i den danske koncerns ekspansive planer og lyse fremtidsudsigter. 

I denne uge var der dog en smule oprejsning til både de trængte aktionærer og selskabets relativt nye topchef, Alexander Lacik, da koncernen tidligere på ugen løftede sløret for de foreløbige regnskabstal. De var i sig selv på ingen måde noget at råbe hurra for, da en tilbagegang i det centralt like for like-salg på 8 procent er ren gift for enhver detailkoncern.  

Ikke desto mindre havde Pandoras investorer frygtet noget langt værre og derfor regnet med, at der ville komme en kraftig nedjustering. Set i det lys var det mere et lettelsens suk frem for et tegn på, at Pandora nu er tilbage på sporet, og det er således fortsat uvist, hvorvidt koncernen stadig kan komme tilbage på vækstsporet, eller om konceptet og dermed hele virksomheden ser ind i en fremtid med nogle helt, helt andre resultater. 

 

Anders Dam lægger hårdt ud i 2020 

Jyske Bank har med Anders Dam i spidsen langtfra været en investordarling. Tværtimod har bankens svage resultater og ofte kryptiske regnskabsmeddelelser uden for mange informationer givet både investorer, analytikere og erhvervspresse grå hår i hovedet – og bankens værdisætning på børsmarkedet har de seneste år været alt andet end en solstrålehistorie.  

Men det tyder på, at Anders Dam har besluttet sig for, at der skal nye boller på suppen. Banken opjusterede nemlig torsdag forventningerne til årsresultatet med 400 millioner kroner efter skat til 2,4 milliarder kroner for hele 2019. Og det sendte aktien op med over 4 procent torsdag. 

Med hensyn til informationsniveauet om årsagen til opjusteringen var det dog business as usual fra Anders Dam. Det var nemlig småt med fakta i bankens børsmeddelelse – og i FinansWatch pegede Thomas Eskildsen fra Handelsbanken på, at det er salg af en aktiepost i DLR, der ligger til grund for langt størstedelen af opjusteringen.  

Det skal dog ikke skygge for, at det for den ofte aktionærfjendtlige Jyske Bank er en fin start på 2020. Derfor indkasserer Anders Dam en ugens vinder.