;
bogen

Kultur

Værktøjsbog til at løse store problemer

’What’s Your Problem’ handler om at løse komplekse problemer ved fundamentalt at gentænke dem. Det er en fremragende bog, som alle kan blive klogere af, ikke mindst i en svær tid som nu

Thomas Wedell-Wedellsborg var en af de første danskere, der udkom på det prestigefyldte Harvard Business Review Press (HBR). I 2013 debuterede han med ’Innovation as Usual’ sammen med innovationsguruen Paddy Miller.

Nu er han tilbage som soloforfatter i en bog, der bidrager til problemløsning ved at koble innovation med et værktøj, der er udviklet specifikt til at løse dine største problemer.

Boganmeldelse

What’s Your Problem

Af: Thomas Wedell-Wedellsborg

Forlag: Content Publishing

Sprog: Engelsk

Sideantal: 356

Pris: 299 kroner

ISBN13: 9781633697225

5 stjerner

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, H&B | Hildebrandt & Brandi

’What’s Your Problem’ er en klassisk Harvard Business Review-bog: Lettilgængelig, læsevenlig og anvendelsesorienteret. Den indeholder de klassiske HBR-elementer såsom løbende opsummeringer, tjeklister og skabeloner. Den er derfor let at gå til – både hvis man læser den fra ende til anden, og hvis man bruger den som arbejdsredskab med løbende opslag.

Der er ingen tvivl om, at bogens format, formuleringer og opbygning er stærkt inspireret af Alexander Osterwalders klassiker ’Business Model Generation’. Er man tilhænger af anvendeligheden af en business model canvas, vil man også med sikkerhed kunne lide ’What’s Your Problem’.

Tre trin til at løse dine største problemer

’What’s your problem’ handler om at løse komplekse problemer ved fundamentalt at gentænke dem. I og for sig er det ikke en banebrydende problemstilling for en bog, men alligevel formår forfatteren at gøre det anvendelsesorienteret, ligesom han også formår rent faktisk at sælge ideen om værktøjet gennem bogen.

Metoden opbygges af tre enkle trin:

  1. Frame
  2. Reframe
  3. Gå videre

De gennemgås struktureret igennem bogens kapitler, hvor især reframing-delen naturligt får størstedelen af rampelyset; det er jo her, vi finder det nye.

Bogen giver masser af eksempler på, hvordan man reframer i praksis. Her vil mange forskellige målgrupper kunne kende sig selv; både ledere, iværksættere, konsulenter og medarbejdere i store, globale virksomheder får genkendelige problematikker præsenteret i et humoristisk og let sprog, der næsten gør problemerne mere til underholdning end konkrete udfordringer.

Godt værktøj, men mest for de nørdede og professionelle

Professionelle problemløsere vil have stor glæde af værktøjet og metoderne i denne bog. De giver god inspiration og er meget anvendelsesorienterede. Når det er sagt, vil jeg påstå, at man skal være en øvet problemløser for at kunne se værdien af metoden, som Wedell-Wedellsborg har udviklet her.

Problemløsning er nemlig i sig selv en svær disciplin, og det kræver en vis portion erfaring at anvende modellen rigtigt, så man får de ønskede resultater af anstrengelserne og ikke blot en akademisk øvelse på papir.

Alligevel vil jeg også anbefale bogen til dem, der interesserer sig for forretningsudvikling. Som en klassisk HBR-udgivelse er det faglige niveau højt, referencerne i orden, og man sidder oprigtigt med en følelse af at have lært noget, når den sidste side er vendt. Læg dertil, at eksemplerne er praksisnære og letforståelige – og humoristiske, ikke mindst.

Men skal man anvende metoden i sit eget liv eller virke, skal der en del træning til.

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, H&B | Hildebrandt & Brandi

 

Læs mere

Roadtrip på første klasse

Hvad kan vi lære af Europas bedste offentlige arbejdsplads?

Sæt den rigtige pris og bliv konkurrencedygtig

En mesterlig guide til Porters bedste modeller

Knivskarp bog om ledelse skrevet af selfmade milliardær

Ny bog om Amazon rydder bordet. Bedste læseoplevelse i 2021

Sådan forstår du de økonomiske sammenhænge

Mellemledernes Jytte er tilbage

Ny bog guider til at styrke innovationen i din virksomhed