Danske Bank følger udviklingen i gældsfinansierede virksomhedshandler tæt, Bo Wetterstein, der er ansvarlig for C&I i Danske Bank, har også bemærket et skred i de såkaldte covenants.

Leder

Velkommen til InsideBusiness #4 

Nu bliver der for alvor slækket på lånekravene til kapitalfonde og andre spillere, der agerer på det rødglødende marked for køb og salg af virksomheder. Risikoen er stigende, og Finanstilsynet er bekymret for mulig aktivboble

Tophistorien i denne uge handler om den stadig lempeligere långivning til kapitalfondene. Udviklingen kommer, samtidig med at priserne på virksomhederne er høje, og der er en reel bekymring for området fra Finanstilsynets side. For hvornår udløser stigende renter en brat nedtur i priserne på aktier, ejendomme og finansielle aktiver? 

Der er opbrud i den danske it-sektor, hvor flere aktører bejler til fondsbørsen. Først i køen står Netcompany der efter stor interesse fra investorerne satser på en børsnotering inden sommerferien og en markedsværdi på 7 milliarder kroner. Også Axcels EG har kurs mod børsen, efter at fonden for nylig har inviteret en række investeringsbanker til fortrolige møder, hvor bankerne er kommet med deres bud på, hvordan man kan sende EG på børsen i kølvandet på Netcompany.  

Det handler også om udfordringer på M&A-området i denne uges artikel om konsulentbranchen, der kæmper for at få foden indenfor på det lukrative område. Det er dog ikke altid lige nemt at fastholde kompetencerne, og Boston Consulting Group mister nu en højtprofileret medarbejder på området. 

Denne uges kommentar hører til i den politiske genre, hvor vores kommentator Thomas Juul-Dam sammenligner Liberal Alliances ageren med SF’s. 

Nyt ægteskab i banksektoren

Vi har også fokus på udviklingen på et overraskende nyt ægteskab i den danske banksektor. For Sydbank er nu blevet den største aktionær i den fremadstormende børsnoterede lokalbank Sparekassen Sjælland-Fyn. Hør mere om det umage partnerskab og om sparekassen med hovedsæde i Holbæk, som fylder mere og mere på bankernes landkort og nu er i gang med et større aktiesalg. 

Vi har også fokus på et nybrud på det pressede marked for andelsboligforeninger, hvor en stor boligforening forsøger at sælge sig selv til et ejendomsselskab for at slippe ud af en vanskelig situation. BRFkredit står midt i udfordringen. 

Sidst har vi fokus på en af de spillere i pensionsbranchen, som følges med stor interesse af pensionshuse som Danica, PFA, SEB og Nordea Liv & Pension.  Dog ikke altid for det gode. Pensionsmælgerhuset APC og stifter Peter Lindblad er på ny i gang med at finde en partner, der skal overtage den fremadstormende forretning. 

På denne uges kultursider har vi to artikler. Den første er en guide til forårets største kulturoplevelser, skrevet af vores anmelder Maja Holtze, mens vi også anmelder en interessant erhvervsbog, der sætter fokus på at bevare sig selv og holde stressniveauet nede.