Lundbeck_Inc

Leder

Velkommen til InsideBusiness #10

Udenlandske bestyrelsesmedlemmer skal have mere i løn end deres danske kolleger. Så svært er det at rekruttere kvalificerede folk. Vi ser også et skifte i pensionsbranchen væk fra udbud, ligesom vi skriver om kapitalfondene Axcel’ og Polaris’ bestræbelser på at hente milliarder fra investorerne.

De store danske virksomheder er i international konkurrence om verdens skarpeste talenter til bestyrelsesposterne. Men de danske honorarer kan ikke måle sig med udlandets, især ikke når man regner de resultatorienterede bonusprogrammer med.

Det vil Lundbeck nu gøre noget ved. Bestyrelsesformand Lars Rasmussen lægger an til at skrue visse medlemmers honorar kraftigt i vejret. Vi ser på, om problemstillingen er et generelt problem for Danmark.

Dernæst handler det om et af de varmeste temaer i pensionsbranchen. Det er nemlig hundedyrt for branchen at finansiere de gigantiske underskud på visse forsikringsdækninger. Hidtil har Vellivs praksis været et mysterium for branchen, men nu erkender selskabet, at man også har store udfordringer med underskudsgivende forsikringsordninger – og man nu vil skrue ned for deltagelsen i de store mæglerudbud.

Vi går også tæt på landets to største kapitalfonde, Axcel og Polaris. Begge skal om kort tid i markedet og igen hente penge hos investorerne. Vi ser nærmere på fondenes resultater.

Samarbejdet mellem det offentlige og private kan potentielt spare milliarder på statsbudgettet. Sådan lyder budskabet fra Axcel Future, der har kortlagt OPP-samarbejdet herhjemme i en stor rapport. Vi ser nærmere på tallene, og ikke mindst om der virkelig er milliarder at hente.

I denne uge ser skriver vores politiske ekspert Thomas Juul Dam nærmere på finansmanden Klaus Riskærs bestræbelser på at komme i Folketinget. For har han overhovedet en chance, når vælgerne skal sætte deres kryds?

Oprydning i ATP og i IVS’er

Vi har også haft fokus på den nye lovgivning om iværksætterselskaberne, hvor en af landets førende forskere på selskabsområdet undsiger Erhvervsministeriets grundlag for lovændringen. Peter Nyholm skriver i redaktørens analyse om ATP, der har brug for at gennemføre en fundamental oprydning og sikre, at pensionsopsparerne får nok for pengene.

Det handler også om forsikring af en landets største virksomheder A.P. Møller – Maersk. Maersk Insurances direktør fortæller om rederigigantens strategi for at forsikre den værdifulde skibsflåde. I det mere kulørte hjørne skriver vi om et opgør i headhunterbranchen, hvor gamle rivaler slås om markedsandele.

På kultursiderne har vi en guide til tre kunstudstillinger med markante og betydningsfulde kvindelige kunstnere, ligesom vi også har en anmeldelse af bogen ’Oprør for fremtiden: Manifest for frihed og fællesskab – midt i en techtid’, der sætter kritisk lys på en verden, hvor internetgiganter tjener styrtende på at sælge folks personlige oplysninger uden at betale skat.