;
Veero moda web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #11

Hvem sidder med sorteper blandt bankerne i form af høje udlån til udsatte kunder inden for hotel og restauration? Vi undersøger sagen og kigger også på de danske konsulenthuse, som er blevet vraget i statslige udbudsrunder, på kapitalfondene, der rejser milliarder midt i en krisetid, og på de statsstøttetiltag, som tager karakter af understøttelse af i forvejen svage virksomheder.

Tre danske banker har høj eksponering inden for brancheområderne transport, hotel og restauration. Men generelt ligger de største banker med de største eksponeringer – og Danske Bank har netop øget bankudlånene pænt til netop dette område. Vi ser nærmere på de udlån, som en række af landets banker har til de udsatte sektorer i en større gennemgang i samarbejde med BankResearch.

Dernæst handler det om konsulentbranchen, der ud over at være hårdt ramt af coronakrisen også oplever at blive vraget af statens indkøbere hos SKI. Problemet er, at deres udbudsmodeller tilgodeser de største konsulenthuse med globale forretningsmodeller.

Køb billigt, og sælg dyrt. Det er et af de argumenter, en række kapitalfonde bruger som salgsargument i forsøget på at hente milliarder hos investorerne. Men er store kapitalfonde, eksempelvis EQT og Nordic Capital samt de førende danske kapitalfonde Axcel og Polaris, overhovedet i stand til at håndplukke de solide selskaber og gå uden om dem, der er i frit fald? Vi analyser en tid, hvor fondene lugter guld, men hvor risikoen for at brænde fingrene er enorm.

Fra staten er der i disse dage milliarder af støttekroner på vej ud til erhvervslivet, men stadig mere tyder på, at det nu tager overhånd. Således forsøger også Danske Medier at få snablen ned i statskassen, men det er ikke for kønt. Læs også en kommentar fra Valcon med råd til virksomhederne i den seneste udvikling i krisen.

I denne uge har vi også haft fokus på investeringer, og hvornår aktiemarkedet vender, på kapitalfondenes farverige investeringer og på et overraskende jobskift for topchefen i det relativt store mæglerhus Söderberg & Partners.

På kultursiderne anmelder vi en bog om kvinders indtog på bestyrelsesposterne.

 

God læselyst