NAC eqt NY

Global

Velkommen til InsideBusiness #19

M&A-markedet er igen på vej op i gear efter at have ligget helt stille. Vi finder vindere og dem, der alligevel vovede pelsen og købte op under covid-19’s tunge åg. Læs også om stor udfordring i Trygs konstruktion, om SAS og statens konsulentbesparelser, der kan blive et gigantisk selvmål.

Efter flere måneder med tomme hylder begynder landets investeringsbanker og rådgivere så småt at finde de mest oplagte salgskandidater frem igen. Flere større processer ventes at blive skudt i gang efter ferien, men trods covid-19 er der alligevel blevet gennemført enkelte store handler.

Vi analyser et marked på vej tilbage og ser på, hvem der trods den globale nedlukning alligevel fik foretaget opkøb.

Vi går også videre med Tryg og Trygs bagland, TryghedsGruppen, der er udfordret af Skatteministeriet, der fortsat kræver, at TryghedsGruppens udbetalinger indkomstbeskattes, efter at sagen er anket. Så hvad får Trygs kunder egentlig retur i Danmarks for tiden mest veldrevne selskab, der tjener ca. 20 kroner for hver af kundernes 100 præmiekroner? Kræfter fra TryghedsGruppens repræsentantskab vil lave hele konstruktionen om.

Konsulenterne og Dansk Industri advarer nu om, at det kan blive et gigantisk selvmål for staten, at man sparer på deres ydelser. Det skyldes, at konsulenterne er med til at drive spareprocesserne i det offentlige, og de risikerer at gå i stå som følge af den omstridte spareøvelse.

SAS må som ventet ud i en omfattende redningsaktion, hvor den danske stat må spæde til. Men trods de gode intentioner kan redningen af SAS meget vel ende i kaos. Der er brug for en spiller som ATP eller måske endda Goldman Sachs, lyder analysen fra Jens Christian Hansen.

I denne uge har det også handlet om Tryg, efter at aktien blev sendt ned med 8,5 procent oven på Danske Markets offentliggørelse af en analyse af mulige konsekvenser af Trygs møgsag.

Læs også om pensions- og forsikringsbranchen, der nu skal igennem en proces, hvor det bliver afgjort, hvordan ledelserne skal godkendes for at være fit & proper. Vi går også igen tæt på en af de svære cases efter corona, danske NAC, hvor kapitalfonden EQT og pensionsgiganten PFA kæmper for at redde de milliarder, de har i klemme. Og så er der også interessant læsestof om de iværksættere, der står til at blive de store tabere efter corona.

På kultursiderne anmelder vi en bog, der sætter en fed streg under, at det er lettere at fastholde eksisterende kunder end at få nye. Og hvis man mister kunden af syne ved at tro, man ved bedst selv, så kan man hurtigt komme på afveje.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet