;
Glycom web

Leder

Velkommen til InsideBusiness #2

Vi kåret Danmarks bedste M&A-hus. Læs også om Finans Danmark, der risikerer konkurrencesag på negative indlånsrenter, om pensionsbranchen, der dropper garanterede produkter, samt om det urolige aktieår 2020.

Hvem leverer varen på M&A-området for tiden? Vi ser nærmere på de 13 aktører på det danske marked, hvem der har lukket de bedste deals og har det bedste navn blandt kunder og rådgivere. Og kårer en vinder.

Dernæst handler det om de negative renter på private indlån, som kan udvikle sig til en hovedpine for den magtfulde brancheorganisation Finans Danmark. Flere konkurrenceeksperter peger nemlig på det uheldige i, at brancheorganisationen har leveret skytset i form af en rapport til de banker, der vil hæve indlånsrenten til private. Man har sågar oplyst -0,75 som rentesats i rapporten, som en lang række af de toneangivende banker har valgt at lægge sig på.

På pensionsområdet sker der i disse dage et afgørende skift, idet Danica ikke længere kan forsvare at sælge traditionelle pensionsprodukter med ydelsesgaranti til nye kunder. Vi tager temperaturen på markedet hos de store kommercielle spillere, hvor en stor aktør stadig tøver, selv om der er risiko for uheldig omfordeling fra gamle til nye kunder.

Hvor skal danske aktier hen i 2020

Og så er der mulighed for at blive klogere på aktiemarkedet, idet vi ser nærmere på Sydbanks analyse af både de danske og globale aktier i 2020. Det ser dystert ud efter et 2019, der gav rekordafkast. Læs også kommentaren fra Dagrofas kommunikationsdirektør, der skyder myten om butiksdød i Udkantsdanmark ned.

I denne uge har vi også kortlagt afkastet på et til fem års sigt for pensionsselskaberne med markedsrente. En mindre aktør slår overraskende konkurrenterne. Vi går også tæt på de internationale sværvægtere, som kredser om Mols-linjen, en turnaround hos en formueforvalter, mens vores kultursider i denne uge står i sportens tegn, idet nye investorer overvejer at købe sig ind i fodboldklubben Brøndby.

 

God læselyst

 

InsideBusiness-teamet