boliglån danske bank jyske

Leder

Velkommen til InsideBusiness #1, 2018

Tre store begivenheder har i de seneste måneder redefineret konkurrencesituationen inden for pension, forsikring og bank/realkredit. Bag den dramatiske udvikling står de tre ejerfonde Tryghedsgruppen, Norliv og Forenet Kredit. 

Vi stiller skarpt på erhvervslivets nye kundeorienterede magthavere i form af en ny generation af ejerfonde. Men mest offentlig opmærksomhed har naturligvis udviklingen på realkreditområdet, hvor Nykredit takket være den gigantiske formue i Forenet Kredit nu har de billigste realkreditlån med afdrag. Og der er ingen fonde i baglandet til hverken Jyske Bank, Nordea eller Danske Bank, der kommer dem til undsætning. 

Vi går også helt tæt på et overraskende exit i pensionskassen PKA’s succesfulde investeringsdivision PKA AIP, hvis chef, Anders Dalhoff, kort før jul stoppede brat. Ingen af parterne vil gå i detaljer med bruddet, men InsideBusiness løfter i denne uge sløret for en opsigtsvækkende strid, der sår tvivl om fremtiden for PKA’s selvstændige investeringsdivision. 

Og så handler det om et par af landets meget pressede banker. For overraskende er der midt i et økonomisk opsving stadig ret store spillere på bankernes danmarkskort, som dårligt nok har tilstrækkelig kapital til at overleve. Årsagen skal bl.a. findes i store og forfaldne statslån, som der aldrig er blevet ryddet op i. Vi går bag om problemstillingen i Redaktørens Analyse. 

2018 kan blive et giftigt og uforudsigeligt år. BankInvests chefstrateg, Jakob Vejlø, giver sit bud på et meget vanskeligt aktieår, og også Jeppe Christiansen og Mikkel Langmack fra henholdsvis Maj Invest og Maj Bank ser i denne uge nærmere på udviklingen på de finansielle markeder. 

I denne uges Kultur handler det om en letlæst og interessant guide til den digitale forretningsudvikling. 

God læselyst.