0e2fab9a-15c0-4501-bfc0-5fcb5dc1e31c

Leder

Velkommen til InsideBusiness #20

De danske kapitalfonde har efter svære år fået styr på forretningen. Vi går tæt på landets fonde og løfter sløret for deres afkast. Læs også om stort dansk forsikringsselskab i kamp for livet og om TDC, der trues af en enorm gældsbyrde.

De danske kapitalfonde har ikke altid haft det bedste ry blandt investorerne. Alt for mange svipsere og sløje investeringer gjorde, at investorerne i mange år måtte kigge langt efter et hæderligt afkast.

De senere års talrige frasalg af selskaber som Louis Poulsen, EG og Muuto har dog været med til at trække afkastet hos fonde som Axcel, Polaris og Maj Invest i den rigtige retning. Blandt investorerne ser flere nu lyst på fremtiden.

Vi går tæt på samtlige af landets kapitalfonde og giver et detaljeret indblik i, hvordan de enkelte har klaret sig.

Dernæst handler det om det hastigt voksende forsikringsselskab Gefion Insurance, der er fanget i en overlevelseskamp. Tilsynet ånder dem i nakken, og både revisor og ledelse udtrykker tvivl om, hvorvidt man kan forsætte driften. Vi ser nærmere på den ambitiøse aktør og dennes store udfordringer.

Det handler også om Finanstilsynets håndtering af netop forsikringsbranchen og en af branchens garvede direktører og formand for Gensidig Forsikring opfordrer Finanstilsynet til at få flere ressourcer til at dække området, efter at hundredvis af udenlandske spillere har meldt sig ind hos Garantifonden for Skadesforsikring.

Hvad sker der i TDC?

Vi kigger også nærmere på telegiganten TDC, der meget vel kan udvikle sig til lidt af en hovedpine for en række danske pensionskasser. Sammen med den omstridte australske fond Macquarie købte de nemlig virksomheden af børsen i håb om en langsigtet og stabil investering, men en tårnhøj gæld truer nu med at smadre de ambitioner.

Vi kigger også nærmere på kapitalfondsejede Joe & The Juice, der sendte et rædselsregnskab på gaden, statens brug af konsulenter samt Teslas fremmarch i Danmark, der overraskende nok giver dybe panderynker hos flere forsikringsselskaber.

På kultursiderne giver vores anmelder topkarakter til en bog, der italesætter problemet med indgroede dogmer og uudfordrede almindeligheder i virksomhederne.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet