annemette

Leder

Velkommen til InsideBusiness #21

Er kapitalfondenes dyre drenge deres løn værd? Ikke helt. For de danske kapitalfonde kan ikke matche børsens afkast, viser InsideBusiness’ tophistorie. Læs også om priskrig på forsikring under opsejling, et helt specielt dansk pensionsselskab med milliardærpenge i ryggen og mere om den overraskende dyre pensionsbranche.

Det er dyrt at investere i kapitalfonde – og pensionskasser, fonde og velhavere skal helst have noget for pengene, hvis de skal komme igen. Det får de bare ikke altid, dokumenterer vi i denne uges tophistorie, hvor vi sammenligner afkastet i de danske kapitalfonde med aktiemarkedet.

Og så går vi tæt på to ærkerivaler, som står over for at ryge i totterne på hinanden. Tryg og LB Forsikring er hver for sig blandt de hurtigst voksende forsikringsselskaber i disse år. Men nye partnerskaber, købet af Alka og vækststrategier truer med at udløse en priskrig på det lukrative forretningsområde til gavn for forbrugere, men til ugunst for selskaber og aktionærer.

Det handler også pensionsbranchen, for kan man tjene penge på at købe hensygnende pensionsordninger med tilhørende garantier? Ja, er svaret, for det gør Norli Pension, der har tidligere Goldman Sachs-folk og hovedrige familier i ryggen.

Sidder man på den anden side af bordet som forbruger, kan det være en rigtig dyr omgang at have sine penge i det forkerte pensionsselskab. For det dyreste selskab er tre gange så dyrt som det billigste – og overraskende nok ligger de billigste kommercielle selskaber på linje med de dyreste arbejdsmarkedspensionsselskaber, viser en opgørelse i InsideBusiness. Der er nogen, der har et forklaringsproblem over for baglandet.

Tidligere på ugen dokumenterede vi også de billigste og dyreste pensionsselskaber for de brede kundegrupper. Igen tager Danica teten som det dyreste selskab, mens PensionDanmark og Sampension er de billigste.

Vi har i denne uge også haft fokus på finanssektorens største konkurrencesag, på kaos i den tidligere så succesfulde ingredienskoncern Novozymes og på Mærsk-fonden, der skulle investere i Afrika, men som hidtil først og fremmest har været en dyr omgang for aktionærerne i pensionskasserne.

På kultursiderne anmelder Lilian Mogensen en ny ledelsesbog ’Effektive sammen’, som får topkarakter.

 

God læselyst!

 

InsideBusiness-teamet