;
Tryg, Direktionen, Tryg2017,

Leder

Velkommen til InsideBusiness #23, opd.

Forsikringsbranchen er alt andet end enig om de udskældte ejerskifteforsikringer. Nu går markedsleder Tryg ud med ønsket om at ændre produktet. Vi ser også på upopulære låneregler, på fonde, der dropper frasalg i et svært marked, og om Danske Bank har begået en nye fadæse med sin mobilbank.

Det er en slagmark for forsikringsbranchen at tilbyde kunderne ejerskifteforsikringer. Og der er langtfra enighed, for topchef i Tryg Morten Hübbe går nu i clinch med de aktører, som stadig har forsikringsproduktet på hylderne.

Vi går også et helt tæt på de stadig mere upopulære låneregler, der ifølge flere bankdirektører forhindrer kreditværdige danskere i at købe deres egen bolig i de store byer og har tvunget lejlighedsmarkedet i knæ. Presset stiger på den nytiltrådte erhvervsminister, Simon Kollerup, der for første gang udtaler sig om reglerne.

Landets største kapitalfond, Axcel, har været ualmindelig dygtig til at sælge virksomheder på det seneste, men nu må fonden droppe at sælge et af sine mest lovende selskaber, Frontmatec. Det samme er tilfældet for britiske Montagu, der atter en gang må sande, at det ikke er muligt at finde en tilpas sulten køber til ejendomskæmpen Deas. Vi går tæt på de kuldsejlede frasalg og analyserer, hvorfor det gik galt.

Det handler også om Danske Bank, der er ved at udfase sin ikoniske mobilbank, som har levet i mere end 10 år. Men hvorfor egentlig, da den eksisterende er både æstetisk og vellykket i sit udtryk?

Gigant vil sælge fra

Energigiganten Ørsted rører igen på sig for at presse et salg af Radius igennem. Tidligere fik salgsplanerne ellers en kold skulder af politikerne, som var alt andet end begejstrede for at aflevere vital dansk infrastruktur til kapitalfonde eller virksomheder med forbindelser til eksempelvis Rusland.

Morten Johnsen kulegraver Ørsteds nye planer for et salg af Radius for i størrelsesorden 20 milliarder kroner.

Næste tema handler om indeksfondenes indtog på aktiemarkederne – et område, som er mere problematisk end som så, fordi de ofte robotstyrede indeksfonde køber og sælger værdipapirer og i praksis kan sætte det sunde ved investorernes salg af dårlige værdipapirer ud af kraft. Vi afdækker sammen med ABG Sundal Collier, hvor meget indeksfondene ejer i det danske aktiemarked.

Og så gælder det om Nets, som overraskede ved at sælge en væsentlig af sin forretning til Mastercard. Det handler om global dominans inden for fremtidens betalinger, som det nordiske marked spiller en afgørende rolle indenfor. Og Mastercard gennemførte et strategisk mesterstykke ved at spille på to heste og vinde på dem begge, mens Visa står afklædt tilbage på perronen.

Vi har også fokus på salget af en velindtjenende jysk virksomhed, der er et guldæg for flere sultne kapitalfonde, ligesom vi også fortæller om den tyske konsulentgigant Simon-Kucher & Partners, der gør klar til dansk ekspansion.

Vores politiske kommentator Thomas Juul-Dam giver sit bud på konsekvenserne af det politiske opgør, der i disse dage præger Venstre.

På kultursiderne anmelder vi bogen ’Strategi på kanten’, som får fem af seks stjerner og er et godt redskab for dem, der har erfaring i at arbejde med strategi.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet