;
mærsk

Leder

Velkommen til InsideBusiness #26

Trods en historisk foragt for vindmøller har pengetanken bag Mærsk nu sat sig i spidsen for en længe ventet konsolidering blandt branchens pressede underleverandører. Vi går tæt på Møller-familiens planer og ser nærmere på et alarmerende opgør i pensionsbranchen, på Apples indtog i banksektoren samt på et opsigtsvækkende jobskifte i konsulentbranchen.

Der har gennem flere år været et tungt pres på vindmøllebranchens mange underleverandører, der af giganter som Vestas og Siemens Gamesa gang på gang er blevet tvunget til at sænke deres priser.

I et opsigtsvækkende træk sætter Mærsk-familien sig nu i front for en større konsolidering i vindindustrien, hvor man med købet af KK Wind tidligere på året vil skabe en platform til at opbygge en slagkraftig aktør, der kan lægge arm med branchens giganter. Vi går tæt på Mærsks hemmelige planer.

Og så handler det om en særdeles opsigtsvækkende udbudsrunde af medarbejdernes pensioner i Novozymes, der er en potentiel gamechanger for både markedsleder PFA og for mæglernes forretningsmodel, der møder voksende kritik.

I denne uge løfter vi også sløret for et opsigtsvækkende jobskifte i konsulentbranchen, hvor danske Qvartz i et offensivt træk nu henter topchefen hos en af de nærmeste rivaler, som dermed fremstår vingeskudt.

Vi analyser også de danske bankers knæfald for giganten Apple. Sektorens forsøg på at komme på god fod med den globale techgigants Apple Pay kan ende med at blive en skæbnesvanger fornøjelse for de i forvejen pressede banker.

Vi ser også på miljøvirksomheden RGS Nordic, der blot få år efter en omstridt handel nu kan sikre koncernens ejere med tidligere EQT-chef Peter Korsholm i spidsen en fed gevinst. Læs også om ledelseskaos i Danske Bank, ligesom vi løfter sløret for, hvordan en række af landets største pensionsselskaber meget vel kan stå over for nye store tab på de udskældte forsikringer mod tab af erhvervsevne, også kaldet SUL.

Vores to kommentatorer fra Formuepleje og Borgen Communications ser i denne uge nærmere på risikoen for recession og på Anders Dams evne til at tryllebinde medierne. Og på kultursiderne anmelder vi en bog om verdenshistoriens måske vigtigste danske erhvervsmand.

 

God læselyst!