Anders Dam. Dir. Jyske Bank. Jubilæumsinterview.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Leder

Velkommen til InsideBusiness #30

Hvornår rammer den næste krise? Jyske Bank-topchef trimmer sin forretning og strategi til den. Kom med bag kulissen hos Anders Dam, der erkender, at banken tjener for lidt og bevidst har isoleret sig. Vi går også tæt på en akut krise blandt headhunterne, på kundekamp i høreapparatsindustrien og på det celebre Winefamly.

Det er værd at lytte til en erfaren bankdirektør, hvad angår fremtidens kriser. Vi spørger Jyske Banks Anders Dam i denne uges store interview, der også går tæt på bankens strategi på filialsiden og den svage indtjening, der er Jyske Bank-direktørens akilleshæl.

Vi har også valgt at se nærmere på udviklingen i høreapparatsindustrien, hvor en kamp om de vigtige storkunderelationer nu er en realitet efter fusionen mellem Widex og Sivantos. GN Store Nords direktør, Anders Hedegaard, er klar til at tage sin del af markedet.

Og så handler det igen om headhunterindustrien, hvor et gammelkendt navn i sidste uge gik konkurs for siden at genopstå uden to af sine vigtigste navne. Vi har også taget et kig på Winefamly, der har en række kendte erhvervsfolk i ejerkredsen. For selskabet lover at skabe gennemsigtighed i branchen og levere vine direkte fra vinbonden til den danske forbruger, men lader til at have svært ved at leve op til flere af de fine løfter.

Vi har også en skarp politisk kommentar fra Thomas Juul-Dam, der kritiserer Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti. Lige så vigtig for Danmarks fremtid er det, at udlandet fortsat køber danske realkreditobligationer trods den kritik fra Fox Business, der gik verden rundt. Christian Meyersahm fra BankInvest tager temperaturen på obligationsmarkederne og de danske renter.

I denne uge har vi også haft fokus på vækstplanen i revisorhuset Beierholm, som i modsætning til konkurrenterne køber op blandt de små revisionshuse. Læs også om industrigiganten Nilfisk, som er i gang med et historisk frasalg, og om den nye Audi Q8, som sætter nye designstandarder for Audis Q-serie.

Denne uges kultur handler om en ledelsesbog, der beskriver det, som i nogles øjne er det nye sort, samskabelse. Men selv om det ikke er sort snak, så er det ikke en bog, der giver et lysende klart svar på, hvad det nye sort så er.

 

God læselyst!