;
Almbrand2

Leder

Velkommen til InsideBusiness #33

Det halter med at sælge ud af virksomhederne for hovedparten af de største kapitalfonde, men hvorfor går det så trægt? Vi ser også på den overraskende fyring af Alm. Brands topchef, Søren Boe Mortensen, på en kontroversiel og tidligere fængselsdømt ejendomsprofil på vej frem samt på ringe konkurrence i advokatbranchen.

Trods skyhøje priser og et rødglødende marked halter det med at sælge virksomheder for hovedparten af de største kapitalfonde på det danske marked. Hvorfor har fondene så svært ved at levere gode exit i en tid, hvor mulighederne for at sikre investorerne et solidt afkast ellers burde være gunstige?

Dernæst handler det om sløv konkurrence i advokatbranchen, for vismændene har sat tal på, hvor ringe produktiviteten har udviklet sig i faget. Derfor skal deres ejerskabsmonopol brydes, det vil sige, at revisorerne bør kunne købe advokatkontorer. Det kan de ikke i dag.

Læs også nærmere om en kontroversiel figur i den danske ejendomsbranche, der i al ubemærkethed har erobret en nøgleposition hos en af Europas største investorer. For trods en dom på fire måneders betinget fængsel sidder den tidligere direktør i Victoria Properties, danske Peter Westphal i dag i direktionen i giganten Covivios danske division. Vi går tæt på den opsigtsvækkende sag.

Er Alm. Brands strategi den rigtige?

I denne uge må det nødvendigvis også handle om Alm. Brand-direktør Søren Boe Mortensen, der onsdag aften noget overraskende blev fyret efter 18 år som topchef. Parterne siger, at man var enige om strategien om at drive selskabet som et finansielt supermarked. Men er det nu den rigtige vej?

Læs også mere om de kraftige strategiske forandringer, der er i gang i Forsikring & Pension. Vi fremlægger også den nye strategi, som lige præcis Søren Boe Mortensen som formand for F&P står fadder til. Denne post må han nu forlade. Samtidig skriver Peter Nyholm en analyse om, hvorvidt F&P har noget at lære af Finans Danmark.

Vi har desuden fokus på det store og potentielt lukrative forretningsområde velfærdsforsikringer, som pensions- og forsikringsbranchen kæmper for at udvikle. Læs desuden om Deloitte, der vil sælge sit hovedsæde.

På denne uges kultursider anmelder vi den første danske bog om fænomenet og superiværksætteren Warren Buffett.

 

God læselyst