;
gefion2

Leder

Velkommen til InsideBusiness #35

InsideBusiness kan i denne uge afsløre, at den ekspansive ejendomsudvikler Gefion har solgt obligationer på børsen på baggrund af en mæglervurdering, de slet ikke havde ret til at bruge.. Læs også om endnu hårdere tider for pensionsbranchens udskældte forsikringer, om et boomende marked for bruge IVS’er og om landets måske mest udsatte topchef i C25.

Gefion er en af de mest markante aktører på det danske ejendomsmarked, men selskabet risikerer nu at komme på kant med de mange investorer, der senest købte firmaets børsnoterede obligation. Den blev nemlig solgt på baggrund af en central vurdering fra det anerkendte mæglerhus CBRE, som Gefion slet ikke havde ret til at bruge i den sammenhæng. Vi går tæt på et anspændt drama, der kan få store konsekvenser for det ivrige byggefirma.

Og så skal vi til det mest problematiske tema i pensionsbranchen. Forude venter nemlig store problemer med forsikringer mod tab af erhvervsevne, der martrer hele pensionsbranchen med store underskud og skævvridning og ringe gennemsigtighed for kunderne. En af selskabernes erfarne profiler, Peter Hermann, der har set både Velliv, PFA og i dag Topdanmark Liv indefra, kommer med sit bud på fremtiden – og den er alt andet end positiv. Eksperterne bakker op, mens Forsikring & Pension beder Finanstilsynet om hårdere indsats på området.

Læs analysen af ISS og topchef Jeff Gravenhorst, der har brændt sine broer i forhold til selskabets aktionærer.

Vi graver også dybt i IVS-problemstillingen, hvor den tidligere regering med Rasmus Jarlov som erhvervsminister ser ud til at have ødelagt en væsentlig del af iværksætternes fødekæde ved at lukke for IVS-ordningen, selv om landets førende eksperter advarede mod netop dette. Desuden er der overraskende nok skabt et marked for brugte IVS’er, der handles til langt højere priser end 1 krone.

InsideBusiness har i denne uge kåret Danmarks bedste kapitalfond ved at spørge rundt om i branchen, ligesom vi sætter fokus på den for forsikringsbranchen vigtige topchefjagt på profiler, der kan tage over i både Alm. Brand og i Codan. Bliv også klogere på et nyt forsikringsprodukt inden for landbruget, der kan reducere risikoen ved dårlige høstår, der kan betyde tab og dårligere tider for udsatte erhverv.

På denne uges kultursider anmelder vi en bog, som vi alle nok kan lære af: Hvordan argumenterer man bedst for sin sag ved for eksempel at tie stille?

 

God læselyst!