;
lailaweb

Leder

Velkommen til InsideBusiness #36  

Et sjældent opgør med voldsomme konsekvenser for banksektorens it-systemer udspiller sig i disse dage. Kom med bag kulissen i interne opsigtsvækkende korrespondancer. Læs også om nye problemer for den skandaleramt fond Nordic Eye, om den nye formand for Forsikring & Pensions 10 potentielle møgsager og om de hemmelighedsfulde godkendelsesprocedurer af finansielle topchefer.  

Det er potentielt så omsiggribende, at det er svært at begribe omfanget af en konflikt mellem bankernes fælles datacentral, JN Data, og myndighederne, for Finanstilsynet har underkendt JN Datas leverandørkontrakt med Microsoft. Det betyder, at brugen af for eksempel Microsoft Office 365-pakken og andre cloudløsninger kan blive en saga blot for store dele af bankverdenen, for vil giganten i Seattle mon acceptere at lade de danske datacentraler godkende sine underleverandører? Næppe, og Finanstilsynet vil heller ikke give sig.

Indtil videre er modsvaret på at droppe cloudløsningerne en slags civil ulydighed fra datacentralerne SDC, BEC og Bankdata. Vi ser nærmere på en helt ekstraordinær situation.

Vi har også været til det veltilrettelagte årsmøde i Forsikring & Pension, der ellers var præget af konflikt og kamp om formandsposten, men det skjulte den nye formand Laila Mortensen godt til mødet. InsideBusiness vælger dog en anden vej end pænheden og beskriver 10 potentielle møgsager og svære problemstillinger, der kan ramme Laila Mortensen i de 4 år, hun har på posten.

Og så er der igen overraskende nyt fra den skandaleramte venturefond Nordic Eye. Fonden er kastet ud i kaos, og mens ledelsen stadig ikke har fundet ud af, om den politianmeldte stifter Peter Warnøe er ansat eller ej, trækker erhvervsmanden Jeppe Christiansen sig nu fra Nordic Eye.

Kom også tæt på en af de agendaer, der fylder mest hos den finansielle sektors karrieremindede direktører og deres headhuntere: Hvordan bliver man egentlig fit & proper-godkendt i Finanstilsynet? Ingen ud over en lille kreds i Finanstilsynets top og i særlige udvalg ved det. Omkring så følsomme forhold bør der som minimum være gennemsigtighed i processen.

IVS-redning på vej

Så kom der endelig hul på bylden for den vanskelige situation for de tusinder af IVS’er, der risikerer tvangslukning som følge af et regelsæt, som den gamle regering indførte. Simon Kollerup er klar til at se på sagen igen og om nødvendigt ændre de omstridte nye danske regler, som toneangivende eksperter er stærkt kritiske overfor. Vi går også tæt på en svær sag for konsulentbranchen, i og med at politikere overvejer at slagte konsulenternes offentlige guldæg i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

I kølvandet på kapital- og venturefondenes brancheorganisation DVCA’s årsmøde løfter vi desuden sløret for, at branchen selv vender ryggen til deres eget topmøde. Læs også om Bankdata, der endelig har passeret en milepæl i den vanskelige udvikling af en ny kapitalmarkedsplatform.

På kultursiderne skriver vi om en bog, der kan hjælpe ledere til at blive bedre.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet