;
plesner

Leder

Velkommen til InsideBusiness #37

De største danske advokathuse er ofte involveret i sager, hvor der kan stilles spørgsmål til deres uafhængighed. Det er dybt skadeligt for branchen, lyder det fra flere aktører. Læs også mere om datacentralernes penible it-problem med ulovlige kontrakter, om statens sparelyst over for konsulenter og om PFA’s hemmelige våben.

Gennem de senere år har flere af landets største advokathuse været involveret i sager, hvor man med rette kan sætte spørgsmålstegn ved, om man i virkeligheden sidder i en dobbeltrolle.

Vi løfter i denne uge sløret for flere sager, hvor landets store advokathuse enten pludselig har skiftet side eller også sidder på begge sider af forhandlingsbordet. Det er dybt skadeligt for branchen og hæmmende for konkurrencen, lyder det fra flere aktører, mens store virksomheder som TDC og Deloitte kun har skuldertræk tilovers for, at deres betroede juridiske rådgiver pludselig er deres modpart.

Vi skriver også et nyt kapitel om den penible sag om myndighedernes manglende godkendelse af helt centrale kontrakter med Microsoft med bankernes datacentraler med JN Data i centrum. Datacentralerne har sat deres næse op efter, at et nyt lovforslag løser problemet med danske særregler fra andet halvår næste år, men førende ekspert tvivler på, at det går så let.

Og så er der allerede dømt sparetid hos den nye regering, der – før den nye finanslov er vedtaget – er begyndt at skære konsulentydelser væk. Branchen selv er dybt frustreret over at miste sit lukrative forretningsben og frygter at miste indtægten fra sektorens vigtigste kunde, det offentlige.

Konkurrencen ændrer sig i pensionsbranchen

Læs også mere om konkurrencesituationen i pensionsbranchen, hvor PFA’s hemmelige våben til at vinde kunder, Kundekapital, ikke længere er så lukrativ for kunderne at være en del af. Der er også nyt om de helt aktuelle udbudsrunder, hvor Sampension netop har snuppet en storkunde fra Danica.

Og så tager vi igen venturefonden Nordic Eye under kærlig behandling. Flere investorer undrer sig nemlig over, hvorfor fonden skulle overtage den kontroversielle stifter Peter Warnøes investering i et wi-fi-selskab, der efter 13 år fortsat kæmper for at skabe overskud.

Vi skal heller ikke glemme det måske mest omdiskuterede emne i finansverdenens top lige nu: sagen om Nykredit-direktør Tonny Thierry Andersens manglende fit & proper-godkendelse. Nykredit har muligvis en klemme på Finanstilsynet i den spegede sag.

Der rundes af med en artikel om konsulenternes voksende udfordringer: I takt med at digitaliseringsbølgen er blevet konsulenternes guldæg, er branchens øvrige forretningsområder skrumpet, og det kan blive rigtig grimt den dag, virksomhederne ikke længere efterspørger digitaliseringsydelserne.

På denne uges kultursider anmelder vi en bog om de uskrevne sandheder om den danske kønsdebat, herunder kvinder i erhvervslivet.

 

God læselyst!

 

InsideBusiness-teamet