;
ferrari

Leder

Velkommen til InsideBusiness #38

I årets sidste udgave af InsideBusiness sætter vi fokus på bankernes private banking-afdelinger, der dropper fryns til kunderne. Læs også det heftige opgør hos bankerne i Finans Danmark, om Maj Invests investeringsportefølje og om aktiviteten på M&A-området.

Det var engang fedt at være private banking-kunde med skønne golfrejser, gode restaurationsbesøg og vinslotte i Frankrig. Men tiderne er skiftet, nu er fokus på det faglige indhold, lave omkostninger og anden snusfornuftig omgang med kundernes formuer. Kom med bag kulissen i det engang så eksklusive private banking-segment.

Og så fortsætter vi dækningen af det sjældent hårde opgør i kredsen omkring brancheorganisationen Finans Danmark, efter at upopulære Danske Bank fik formandsposten. I kulissen tales der nu om at forlade organisationen til fordel for eksempelvis et stærkere Lokale Pengeinstitutter.

Vi afslutter vores gennemgang af de danske kapitalfonde hos Maj Invest, der med to restaurantkæder og et rejsebureau er hårdt ramt af covid-19. Fonden har dog før kæmpet sig gennem store udfordringer, men hvor gemmer det næste store frasalg sig?

Netop M&A-markedet kommer yderligere under lup i denne uge, hvor vi også ser nærmere på de store banker, der hvert år tjener gode penge på at låne penge ud, når der skal handles virksomheder. For har covid-19 sat en brat stopper for de senere års slaraffenland, hvor stort set alt kunne lade sig gøre?

I denne uge har vi også haft fokus på udviklingen i revisions- og konsulentbranchens store spillere i et coronapræget år, ligesom vi har afdækket, hvordan det går med PFA’s tabsgivende investering i NAC, der leaser fly ud i en overordentlig svær tid for rejsebranchen.

Læs også om Polaris’ guldrandede salg af Molslinjen og om Trygs store prisfadæse, som kan få store konsekvenser for både Tryg og andre selskaber som Gjensidige, der har benyttet sig af en lignende kontroversiel prispolitik.

På kultursiderne anmelder vi en stærk bog, der henvender sig til kvinder, som vil have succes i et mandsdomineret erhvervsliv.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet