;
7.2 KPMG henter nu en erfaren kapitalfodsmand til at stå i spidsen for revisionshusets corporate finance-afdeling

Leder

Velkommen til InsideBusiness #4

Et revisionshus løber stærkere end de andre. Vi kortlægger væksten hos ’big four’ – og de revisionshuse, der ligger lige under. Læs også om et stadig større pres på vækstlystne banker, om en potentiel møgsag for Tryg samt dramaet i fonden Nordic Eye.

Der bliver kæmpet om både klassiske revisionskunder og om salg af konsulentydelser. Vi ser nærmere på de revisionshuse, der klarer sig bedst. Her står kampen mellem EY, Deloitte, PwC, KPMG, Beierholm og BDO.

Læs også mere om et øget pres på de banker, der har øget udlånene til den mest usikre del af ejendomsmarkedet, som under den seneste krise kostede banker, aktionærer og samfund så dyrt i form af enorme kredittab, ligesom vi også går helt tæt på den nye strategi i Sparekassen Kronjylland, der netop nu skruer ned for eksponeringen til ejendomsudviklere og andre udsatte kundegrupper.

Vi stiller også skarpt på den ombruste venturefond Nordic Eye, hvor vi nu kan afsløre, at en række respekterede erhvervsfolk har hjulpet den kontroversielle iværksætter Peter Warnøe til magten i fonden.

Udviklingen på bund- og toplinjen hos Tryg er imponerende, men spørgsmålet er, om topchef Morten Hübbe har været lidt for kæk med sine kontroversielle prisforhøjelser, som er ude af trit med de fleste af konkurrenternes. Det kan give ridser i lakken for det ellers så veldrevne forsikringsselskab, skriver Peter Nyholm i redaktørens analyse

I denne uge har vi også haft fokus på inkassobranchen, som tiltrækker udenlandsk investorinteresse, ligesom vi går tæt på kapitalfonden Triton, der står til at tjene et milliardbeløb på salget af Logstor, som Nordea tidligere har afskrevet 200 millioner kroner i lån på.

Og så er der nu forhandlinger i gang mellem Nets, bankerne og Apple Pay for at få det danske nationalkort ind på den fremadstormende mobilbetalingsplatform. Og Nets har flere magtfulde profiler til at bakke op.

På kultursiderne anmelder vi en bog med gode tip til at beherske cybersecurity i din virksomhed.

 

God læselyst!