Lars_Rohde_052

Leder

Velkommen til InsideBusiness #42

Nationalbankdirektør Lars Rohde var i tiden som ATP-direktør involveret i tvivlsomme aktieudlån, afslører InsideBusiness i denne uges tophistorie. Vi skriver også om opgør på betalingsmarkedet, om indtjeningsproblemer hos entreprenørerne samt om bankdirektører, der bør gå til angreb på Danske Bank og Nordea.

Nationalbankdirektøren skulle være renere end den hvideste sne. Men det er han ikke helt. Lars Rohde har også været involveret i tvivlsomme aktieudlån fra sin tid som topchef i ATP. InsideBusiness afslører sagen, som har tråde til et schweizisk datterselskab, der blev lukket ned, da Carsten Stendevad overtog stafetten, efter at Lars Rohde blev nationalbankdirektør.

Paradoksalt nok skal nationalbankdirektør Lars Rohde også tale dunder til bankerne på bankernes store årsmøde i Finans Danmark mandag. Alt kommer til at handle om hvidvask, aktieudlån og genopretning af bankernes goodwill. Men skandalesagerne handler først og fremmest om Danske Bank og Nordea. Derfor er det tid til modangreb fra de mindre bankers side. Peter Nyholm tager temperaturen på banksektoren inden årsmødet.

Vi fortsætter også vores afdækning af betalingsområdet, der i denne uge har haft fokus på indløsersiden, hvor der hersker en voldsom priskrig, som har ramt Nets konkurrenceevne hårdt. Desuden fyger det med beskyldninger om, at Nets misbruger sin dominerende stilling ved at lade dankorttransaktioner få forrang i de styresystemer i betalingsterminalerne, som detailhandlen bruger.

Vi kigger også nærmere på landets største entreprenører, der burde have kronede dage. De fleste har dog svært ved at tjene penge, men hvis man ikke kan skabe resultater nu, hvornår kan man så?

Findes der en jomfru-ren finansmand?

Vi har i denne uge to kommentarer fra Karsten Anker Petersen om jagten på en ’ren’ finansmand, ligesom vi også har et indlæg om det boomende marked for kreative erhverv, der omsætter for svimlende 235 milliarder kroner om året.

I denne uge har vi også haft fokus på, om PFA’s Allan Polack kan blive skyllet med i den udrensning, der p.t. foregår i finanssektoren, på nye afkastforventninger inden for pensionsbranchen og på en global M&A-rådgiver, som gør klar til dansk ekspansion.

På kultursiderne har vores nye anmelder, Mille Højerslev, kun roser til teaterstykket I ungdommens vold og magi. Vi anmelder også en ledelsesbog, der hjælper ledere og forretningsfolk til at skabe ægte tilknytning mellem mennesker i den virtuelle verden, hvor budskaber og den personlige samtale har det med at gå tabt.

God læselyst

InsideBusiness-teamet