;
boliglån danske bank jyske

Leder

Velkommen til InsideBusiness #5

At smide mere end 1.000 kunder ud er en meget kontroversiel manøvre i bankverdenen; kom med bag om en helt ekstraordinær situation i Jyske Bank. Læs også om vindere og tabere i konsulentbranchen, om et muligt guldæg på M&A-området og om den store oprydning i garantierne, der venter i ATP.

Det er ikke rart at være uønsket kunde i sin bank. Ikke desto mindre har Jyske Bank fundet mere end 1.300 kunder, som man gør klar til at smide på porten, uanset om de vil blive eller ej. Også Danske Bank vil begynde at smide uønskede kunder ud. Kom med bag om en uventet udvikling i banksektoren.

Og så går vi igen helt tæt på det danske M&A-marked, hvor en nordjysk pumpekoncern er den seneste i rækken af store virksomheder, der nu sætter jagten ind på en ny ejer. Man hvordan prissætter man et selskab, der på et år har mere end tredoblet sin indtjening? Vi sætter fokus på et marked i opbrud, hvor køberne bliver stadig mere kritiske.

Vi stiller også i denne uge skarpt på den danske konsulentbranche, der nu presses til at sænke priserne ganske kraftigt for at få foden indenfor hos staten. Men er den strategi overhovedet holdbar, og hvorfor går statens tidligere så trofaste rådgiver, McKinsey, en bue uden om en ny milliardaftale?

Læs desuden om udviklingen i ATP, hvor topchef Bo Foged er fanget i et svært dilemma mellem frygt for et aktiekrak og et akut behov for at få en friere investeringsprofil.

Og så kigger vi nærmere på endnu et beskidt opgør i den danske advokatbranche, der truer med at splitte det store advokathus Horten, ligesom vi løfter sløret for, hvorfor FIH-direktør Henrik Sjøgreen nu skal være konsulent i PFA.

Læs også om de svære overvejelser, der er forbundet med Bains opkøb af konsulenthuset Qvartz, samt om Nordnets dumping af prisen på investeringsforeninger, som kan blive en gamechanger for det i øvrigt fastfrosne marked.

På denne uges kultursider anmelder vi en letlæst, men underfundig klummesamling.

God læselyst!

InsideBusiness-teamet