Foto Helle Moos
Skudehavnsvej 36D
2150 Kbh

Leder

Velkommen til InsideBusiness #5

En bitter strid mellem landets to store erhvervsorganisationer Dansk Industri og Dansk Erhverv bryder nu ud i lys lue. I centrum står tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen, der bag kulissen bejler til rivalens medlemmer. Vi går desuden tæt på de mindre bankers problemer med at leve op til de nye NEP-krav samt ny udvikling, der kan vende op og end på revisionsbranchen

Forholdet mellem landets to magtfulde erhvervsorganisationer Dansk Industri og Dansk Erhverv har været anstrengt på det seneste. Med tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen i spidsen er lillebroderen Dansk Erhverv imidlertid i al hemmelig begyndt at bejle til flere af DI’s nøglemedlemmer. En farlig strategi, der kan betyde, at en skrøbelig våbenhvile bliver erstattet af åben krig. Vi kigger nærmere på den opsigtsvækkende strid.

Vi sætter spotlyset på en særdeles udfordrende situation for især de mindre banker her og nu, idet de skal rejse milliarder at kroner til at dække af for de såkaldte NEP-krav. Men hvem skal købe disse obligationer? Nykredit siger nej tak, og Finanstilsynet vil ikke have, at bankerne køber dem af hinanden. Samtidig er Finanstilsynet lige nu ved at liste et nyt indirekte kapitalkrav ind ad bagdøren, som bestemt ikke vækker jubel i bankernes brancheorganisation, Finans Danmark.

Og så handler det om opkøbssituationen i DSV, vi interviewer topchef Jens Bjørn Andersen om muligheden for at købe Panalpina. 

Læs også om en opsigtsvækkende ny udvikling i revisionsbranchen i England, hvor de store revisionsfirmaer tvinges til at splitte deres forretninger op. De danske afdelinger melder indtil videre hus forbi, men spørgsmålet er, hvor længe de kan fortsætte, som om intet var hændt.

Denne uges kommentar kommer fra Karsten Anker, som kigger nærmere på en sag, hvor en række eksperter viste sig at være på lønningslisten hos bankernes lobbyorganisation, Finans Danmark.

I denne uge har det også handlet om statslige Finansiel Stabilitets ageren over for en almindelig lønmodtager med en årsindkomst på 300.000 kroner, som myndighederne har rejst et krav på 72 millioner kroner mod. Det handler endvidere om forsikringsselskabet Nærsikring, der har mistet yderligere to partnere – og situationen bliver stadig mere alvorlig for selskabet. Vi har også en artikel om det detroniserede kommunikationshus Mannov, der har set bedre tider.

På kultursiderne anmelder vi bogen ’Ét liv, en tid, ét menneske’ af Morten Albæk, der gav vores anmelder trang til at fundere over livet.

 

God læselyst

InsideBusiness-teamet