;
netcorona

Leder

Velkommen til InsideBusiness #9

Denne uges InsideBusiness står i coronakrisens tegn: Vi går tæt på erhvervslivets aktuelle behov og ser på Mette Frederiksens næste træk, som kan blive endnu mere dramatiske end dem, vi hidtil har set. Læs også om kapitalfonden Nordic Capital og om arbejdsmarkedspensionernes offensiv på det kommercielle område

Der er akut behov for hjælp til dansk erhvervsliv som følge af coronakrisens drastiske opbremsning af den globale økonomi. Vi kortlægger erhvervsorganisationernes aktuelle ønsker. Dog er der andre ting, som bør stå højere på Mette Frederiksens agenda lige nu, hvor al fokus bør være på at mindske smittespredning og på opbygningen af et effektivt sundhedsvæsen, så vi ikke står med italienske tilstande inden for få uger.

Så går vi tæt på Nordic Capital, ligesom vi har beskrevet udviklingen hos kapitalfonden Altor, der har problemer med industrivirksomheden Tresu. Læs også om arbejdsmarkedspensionskasserne, som fortsætter offensiv ind på det kommercielle område. Nu træder MP Pension også ind på markedet.

I denne uge er der også plads en kommentar i den mere kulørte ende om urinvesteringer fra Sydbank, mens vi på kultursiden anmelder en bog om at implementere strategier ved at indrullere alle medarbejdere i stedet for at ekskludere grupper.

 

God læselyst!

 

Allerede den 12. februar testede italienske sundhedsmyndigheder danske tilrejsende i Malpensa-lufthavnen i Milano. I Danmark har man ikke begrænset adgangen for tilrejsende før for ganske nylig. Det kan have været med til at sprede smitten unødigt. Foto: Peter Nyholm