;

Sponsoreret artikel

Vil ATEA kunne fremvise et positivt resultat i 2020?

Efter at have præsteret det ene underskud efter det andet i løbet af de seneste år, ser der nu endelig ud til at være lys for enden af tunnelen for ATEA.  

24 procent. Så meget steg ATEA Danmarks omsætning i 3. kvartal i år sammenlignet med 3. kvartal 2018. Og ser vi udelukkende på toplinjen, er der således god grund til at juble på hovedkontoret i Ballerup. Omsætningen er steget til 1.270 millioner i 3. kvartal 2019, og samtidig er det lykkedes at reducere omkostningerne med 6 pct.

Når der alligevel kun er begrænset optimisme at spore på direktionsgangen i Ballerup, så skyldes det, at ATEA Danmark på trods af stigende omsætning og faldende omkostninger stadig ikke er i stand til at præstere positive tal på bundlinjen. 3 kvartal 2019 bød således på et minus på 14,7 mio. kr. (EBIT), og selv om det er en forbedring i forhold til tidligere kvartaler, er administrerende direktør Morten Felding stadig ikke tilfreds med resultatet.

På rette vej

”Vi havde håbet, at vi kunne afslutte 3. kvartal i 2019 med en positiv bundlinje. Det er desværre ikke tilfældet, og det er selvsagt ikke tilfredsstillende for os. Men regnskabet viser også, at vi fortsat er på rette vej. Resultatet er bedre end i de seneste kvartaler, vores omsætning er stigende, og vi formår at holde vores omkostninger nede. Så udviklingen er positiv, selvom det tager længere tid end oprindelig planlagt at omsætte det til positive tal på bundlinjen.”, udtaler Morten Felding efter Q3-resultatet.

Selv om resultatet ikke er tilfredsstillende, er der således alligevel en smule optimisme at spore i den tendens, der viser sig på både indtægts- og udgiftssiden. Og selv om det har taget længere tid end forventet, regner Morten Felding da også med, at de røde tal på bundlinjen snart kan skiftes ud med sorte.

Koncernen tjener penge

Hvor ATEA Danmark stadig hænger en smule i bremsen i forhold til at kunne præsentere overskud, forholder det sig anderledes i resten af ATEA-koncernen. Selskabet, der leverer alt fra hardware og software til cloudløsninger og infrastruktur, har i årets første ni måneder omsæt for NOK 7.800 mio. og skabt et resultat før skat på NOK 181 mio. kr.

Det svarer til en omsætningsfremgang på 10,3 pct. set i forhold til sidste år, og samtidig er resultatet før skat øget med ikke mindre end 37,3 pct. På trods af, at ATEA Danmark stadig halter bagefter resten af koncernen, er der således alligevel god grund til at gælde sig over 2019 hos ATEA-koncernen. Og med forbedrede tal på både top- og bundlinje er det forhåbentligt også kun et spørgsmål om tid, før de også kan juble i Ballerup.