Kai hammerich web

Inside story

Vingeskudt headhunter slår igen og henter garvet profil

Efter flere års nedtur tager headhunteren Spencer Stuart nu sit første vigtige skridt i kampen for at komme tilbage i toppen herhjemme og henter profil med fortid hos blandt andet Russell Reynolds.

Det er ingen hemmelighed, at der venter den snu headhunter Kai Hammerich en kæmpe opgave med at få kriseramte Spencer Stuart tilbage på fode igen.

Efter flere års bitter intern magtkamp blev det ellers så succesfulde kontor splittet i atomer forrige år, og den partnerkreds, der fik etableret firmaet i toppen af det hjemlige marked var forduftet.

Da man hentede Kai Hammerich (billedet) hos rivalen Korn Ferry, var opgaven derfor klar: Kontoret skulle genopbygges stort set fra bunden, og med en forretning, der var mere end halveret på få år, krævede det ansættelse af mindst et par erfarne headhuntere.

Opgaven har dog ikke været let, for genopbygningen af det vingeskudte firma sker midt i en tid, hvor langt de fleste kontorer har mere end rigeligt at lave. Samtidig har branchen gennem de senere år haft gang i en større stoleleg, og det er derfor ikke så let af flytte folk længere.

Nu har Spencer Stuart dog taget et afgørende skridt på vejen mod målet om igen at blande sig blandt de førende aktører herhjemme.

Således har firmaet netop ansat tidligere partner hos Russell Reynolds Thomas Barlebo, der efter en årrække ved headhunteren i 2019 etablerede firmaet New Plan Partners sammen med kollegaen Louise Vøttrup.

Nu går turen så til Spencer Stuarts nye lokaler i Havnegade i centrum af København, hvor Thomas Barlebo blandt andet skal hjælpe landets største virksomheder med at finde dygtige finansdirektører, ligesom han skal fortsætte sit mangeårige virke med at finde egnede kandidater til de store kapitalfondsejede virksomheder.

Et skifte, som ifølge Kai Hammerich er et vigtigt skridt på den rejse, Spencer Stuart er på.

”Thomas har en rigtig stærk profil og har erfaring både med noterede selskaber, kapitalfondsejede virksomheder samt ikke mindst familieejede koncerner. Derfor passer han rigtig godt ind ved os, og med tilføjelsen af ham samt 1-2 nye partnere er vi ved at have det team, der skal til for at generobre det tabte,” siger Kai Hammerich, der tror på, at man inden for kort tid er tilbage til fordums styrke.

”Jeg tror på, at vi kan blive større, end vi nogensinde har været på det danske marked. Min forventning er, at Spencer Stuart inden for to år kan nærme sig den størrelse, vi havde på toppen. Men det behøver ikke nødvendigvis at ske via en masse ansættelser, da vi gør tingene ud fra en mere international tilgang, hvor dygtige kolleger fra udlandet sagtens kan komme hertil og løse opgaver,” siger han.

Svært for de små

Han hæfter sig ved, at man i indeværende regnskabsår allerede nu kan melde om massiv vækst i forhold til det foregående, der dog med en bruttofortjeneste på blot 23 millioner kroner var et af firmaets dårligste i mange år.

At Thomas Barlebo nu forlader New Plan Partners, som han selv var med til at grundlægge, betyder samtidig, at firmaet ifølge InsideBusiness’ oplysninger bliver nedlagt.

Hans kollega Louise Vøttrup ønsker på nuværende tidspunkt ikke at udtale sig om, hvad hun skal foretage sig, men InsideBusiness erfarer, at hun ligeledes tiltræder i en stilling hos en anden stor spiller i searchindustrien.

Som beskrevet i InsideBusiness for nylig har langt de fleste større headhuntere herhjemme fortsat pænt fyldte ordrebøger trods en lille nedgang sidste år.

Markedet er nemlig stadig på et højt niveau set i historisk perspektiv, og selv efter en tilbagegang på 5-10 procent kan mange firmaer fortsat fremvise en indtjening, der er betydeligt højere end i årene før covid-19.

Flere peger dog på, at netop de mindre, uafhængige firmaer som New Plan Partners og andre ligesindede kan få det svært i det nuværende marked, da især store kunder kan være tilbøjelige til at vælge de mere ’sikre’ kort, altså de helt store, internationale spillere, når de skal kaste sig ud i en vigtig rekruttering af for eksempel en topchef.

Et andet af landets selvstændige firmaer, Zeuthen Storm, der blev stiftet af tidligere partnere ved Odgers Berndtson, er således ifølge InsideBusiness’ oplysninger også under nedlukning, idet den ene partner, Eva Zeuthen, ved juletid fik nyt job uden for searchbranchen.

 

Læs mere

Her er landets førende headhuntere

Headhunter rammer bunden efter flere års deroute

Headhunter henter ny partner i jagten på vækst

Efter oprustning: Headhunter rammer rekordomsætning

Voldsom tilbagegang hos groggy headhunter

Chokskifte ryster landets headhuntere. Hvem følger med?

Tidligere Danske Bank-chef forlader kriseramt headhunter

Headhuntere afviser krisesnak og melder om rekordår

Problemerne tårner sig op for førende headhunter