;

Sponsoreret artikel

4 fradrag, du skal huske at tjekke

Hvert år snyder danskerne sig selv for tusindvis af kroner i glemte fradrag. Her viser vi dig 4 fradrag, du skal huske at tjekke på din årsopgørelse.

Tjekker du din årsopgørelse igennem for fradrag, eller får du det aldrig gjort? Hvis du hører til i den sidste kategori, bør du læse med her – der kan nemlig være tusindvis af kroner at spare, hvis du husker at tjekke dine fradrag, inden din årsopgørelse godkendes. Vi har her samlet 4 fradrag, du bør huske at tjekke.

Håndværkerfradrag/servicefradrag

Har du fået renoveret huset i løbet af det forgangne år? Eller måske fået passet dine børn? I 2020 kan du få et håndværker- og servicefradrag på 18.700 kr., der dækker over alt lige fra epoxy gulv priser til børnepasning og havearbejde. Listen over håndværks- og serviceydelser, der resulterer i et fradrag, er lang, så husk at tjekke, om ikke du kan gøre brug af fradraget, når du køber sådanne ydelser i løbet af 2020.

Kørselsfradraget

Hvorfor ulejlige sig med at tjekke kørselsfradraget – det opdateres jo automatisk? Det er desværre ikke altid tilfældet, så det er en rigtig god idé at holde øje med kørselsfradraget. Det gælder især, hvis du har skiftet job, eller hvis din nuværende arbejdsplads har skiftet lokation. Med et fradrag på 1,96/0,98 kr. per kørte kilometer kan de hurtigt blive dyrt, hvis fradraget af den ene eller anden årsag ikke er opdateret.

Rentefradrag

Betaling af renter på gæld er fradragsberettiget, og i de fleste tilfælde vil SKAT blive opdateret automatisk, hvis der sker ændringer i din gæld, og du dermed skal have et højere eller lavere fradrag. Der findes imidlertid flere forskellige lån, som ikke registreres af SKAT automatisk; det gælder f.eks. fælleslån i en ejerforening. Er der sket ændringer i din gæld i løbet af året, er det derfor en god idé at tjekke, om alle renteudgifter er medtaget på din årsopgørelse.

Investeringsfradrag

Akkurat som det gælder ved rentefradraget, er det heller ikke altid, at SKAT får indberettet samtlige oplysninger omkring dine investeringer. Det gælder både noterede værdipapirer, men i høj grad også unoterede værdipapirer, hvor investorfradragsordningen kommer i spil. Husk derfor at tjekke, om dine provenuer og tab på investeringer stemmer overens med virkeligheden, og husk samtidig at tjekke investorfradragsordningen, hvis du har investeret i unoterede selskaber.

Hvornår skal jeg tjekke årsopgørelsen?

Årsopgørelsen er tilgængelig i marts det efterfølgende år, og her er det en rigtig god idé at løbe årsopgørelsen igennem, inden denne godkendes. Som du kan se, kan der være masser af penge at spare, så tiden er som regel godt givet ud!