7.2 KPMG henter nu en erfaren kapitalfodsmand til at stå i spidsen for revisionshusets corporate finance-afdeling

Revisionsgigant henter tidligere profil i kapitalfond

Efter i langt tid at have stået uden frontfigur på et af de vigtigste forretningsområder har revisionsgiganten KPMG nu hentet en ny mand ind til at lede selskabets aktiviteter inden for køb og salg af virksomheder. Netop den disciplin har de senere år udviklet sig til en yderst lukrativ forretning for flere af revisionshusets værste…

danskebank

Pensionskasser vil kuppe Danske Bank. Kapitalfondmilliarder i spil

En gruppe af pensionskasser med PensionDanmark i spidsen er i gang  med et frontalangreb på Danske Bank. Målet er at trække lukrative investeringer i kapitalfonde for et større milliardbeløb væk fra Danske Banks prestigeprojekt Danske Private Equity. Fonden har ellers haft god succes med at rejse seks såkaldte fund of funds for over 20 mia….

Louies Poulsen web 1

Her er de store handler, der skal lukkes inden ferien

Ganske som vanlig er der voldsom travlhed blandt investeringsbanker og fonde, der arbejder på højtryk for at få lukket en eller flere handler inden ferien. En del opmærksomhed retter sig mod danske Polaris og fondens guldæg, Louis Poulsen, som FIH netop nu arbejder intenst på at sælge for halvanden milliard kroner. Flere banker har forgæves…

M&A tekst - Thor Hvid stod blandt andet bag salget af Rynkeby

M&A-profiler opretter nyt firma

To tidligere M&A-profiler kaster sig nu ud i jagten på de lukrative opgaver. Tidligere chef for corporate finance i EY Martin Niclasen og Arlas tidligere chef for M&A Thor Hvid har netop etableret selskabet Scandinavian Corporate Finance Advisers, der skal fungere som uafhængig M&A-rådgiver med fokus på blandt andet forbrugsgoder, industri samt transport og logistik….

basisbank

Kapitalfonde lurer på danske finansselskaber – bank er i spil

Det ser ud til, at kapitalfondene nu langt om længe får deres indtog som ejere i den klassiske danske finanssektor. For flere af de toneangivende fonde kigger med stadig større interesse på banker, pensionsselskaber, forsikring og leverandører af finansielle ydelser i Danmark. Flere handler har allerede været tæt på at gå hjem – og p.t….

Pensam web

Rådgivere i hård kamp om pensionskasses milliardudbud

Den tætte relation mellem ejendomsselskabet Deas og landets største pensionskasser har gennem årene været hjørnestenen i den kapitalfondsejede virksomheds forretning. Deas har historisk set været den foretrukne leverandør, når det handler om at forvalte de enorme ejendomsporteføljer, branchens aktører har opbygget gennem årene. Et opbrud i markedet har dog ført til, at pensionskassen PBU tidligere…

Paradis presse smal

Rigsmandsklub skuffer med første fond

‘Kloge penge’ er mantraet bag rigmandsfonden Executive Capital. Men selskabets første fond, der blandt andet ejer den kendte kæde af isbarer Paradis Is, er langtfra en mønsterelev i kapitalfondsklassen. Efter 10 år i markedet har fonden budt på flere konkurser og har sat sig som lidt af en hovedpine for de pengestærke investorer, der står…

Kultur

28. juni 2018

Fornem bog om hr. Møller

’Husk altid ledestjernen – arven efter hr. Møller’. Endnu en bog i rækken af bøger om Mærsk Mc-Kinney Møller. Journalist Kirsten Møller har begået denne godt skrevne og letlæste bog, flot sat op og med billeder af meget høj kvalitet.

Kultur

21. juni 2018

Læs og bliv klog som en chimpanse

Vil du være bedre til at se data og forstå de rigtige sammenhænge, så læs en ny bog af superkommunikatøren Hans Rosling. På den måde kan du lægge afstand til de journalister og politikere, som bevidst eller ubevidst fremstiller et verdensbillede, som først og fremmest tjener dem.

Kultur

14. juni 2018

Zetland ­– en økonomisk dødssejler eller fremtidens medieforretning?

Det omdiskuterede medie Zetland har leveret et regnskab, der ligner en katastrofe – og det har sat spørgsmål ved bæredygtigheden i det nye medie. Men virkeligheden er ifølge direktøren ikke så slem. InsideBusiness går bag om et af de mest omtalte medieprojekter i Danmark.

Kultur

07. juni 2018

En teoretisk sværvægter er tilbage i tredje udgave

Med jævne mellemrum kommer der udgivelser, der evner at belyse et omfattende og komplekst teorifelt, der skaber overblik, refleksion og indsigt. ’Modstillinger i organisations- og ledelsesteori’ er sådan en bog!
Vis flere artikler