pbupensionspix

Pensionsdirektør revser branchen for svagt fokus på etiske investeringer

Det er ærgerligt, at pensionsbranchen ikke er bedre til at fokusere på det sociale område, når der investeres med social ansvarlighed for øje. Så kontant lyder meldingen fra en af pensionsbranchens dukse, Pædagogernes Pension PBU, der ligger i front med branchens højeste afkast og det næstlaveste omkostningsniveau. Men det er ikke nok at være førende…

Pandora 3

Oprør ulmer blandt Pandoras ejere

Efter en aktiekurs, der er faldet med mere end 30 procent det sidste halve år, ulmer uroen i smykkeselskabet Pandoras ejerkreds. InsideBusiness erfarer således, at en række store investorer med base i London har taget kontakt til danske ATP i forsøget på at danne en fælles front og stille krav til Pandora og selskabets bestyrelse….

Prokura

Guldrandet eller kedeligt? Fokus på konsulenternes oversete forretning

Ansvar og prestige går hånd og hånd i de største virksomheder, og hvis din jobtitel er på tre bogstaver og starter med C, er der stor sandsynlighed for, at du har begge dele i rigelige mængder. Men rollen som indkøbsdirektør, eller chief procurement officer (CPO), agtes stadig ikke lige så højt som andre CXO’er, og…

peter-lindblad01

Tre mæglerhuse trodser udfordret marked og stormer frem

Fælles for mæglerbranchen er, at den fra flere sider er spået en svær fremtid. For pensions- og forsikringsselskaberne ser ofte helst, at det fordyrende mellemled til kunden skæres bort. Men det er bestemt ikke sket, når man ser nærmere på tre af landet mest succesfulde mæglerhuse, hvad angår vækst: Contea, APC Forsikringsmæglere og Söderberg &…

danskebank

Pensionskasser vil kuppe Danske Bank. Kapitalfondmilliarder i spil

En gruppe af pensionskasser med PensionDanmark i spidsen er i gang  med et frontalangreb på Danske Bank. Målet er at trække lukrative investeringer i kapitalfonde for et større milliardbeløb væk fra Danske Banks prestigeprojekt Danske Private Equity. Fonden har ellers haft god succes med at rejse seks såkaldte fund of funds for over 20 mia….

Skatteministeriet smal

Rådgivere i vildrede om ny skattelov: ”Det er jo helt absurd”

Forvirringen i rådgiverbranchen er total. For når en ny lov om såkaldt aggressiv skatteplanlægning træder i kraft på mandag den 25. juni, er der reelt ingen, der ved, hvordan lovteksten skal fortolkes. Opdateret kl. 12:00 med svar fra Skatteministeriet.  Den nye lov, som er et EU-direktiv, og som tidligere er blevet omtalt i InsideBusiness, giver…

M&A tekst - Thor Hvid stod blandt andet bag salget af Rynkeby

M&A-profiler opretter nyt firma

To tidligere M&A-profiler kaster sig nu ud i jagten på de lukrative opgaver. Tidligere chef for corporate finance i EY Martin Niclasen og Arlas tidligere chef for M&A Thor Hvid har netop etableret selskabet Scandinavian Corporate Finance Advisers, der skal fungere som uafhængig M&A-rådgiver med fokus på blandt andet forbrugsgoder, industri samt transport og logistik….

Kultur

28. juni 2018

Fornem bog om hr. Møller

’Husk altid ledestjernen – arven efter hr. Møller’. Endnu en bog i rækken af bøger om Mærsk Mc-Kinney Møller. Journalist Kirsten Møller har begået denne godt skrevne og letlæste bog, flot sat op og med billeder af meget høj kvalitet.

Kultur

21. juni 2018

Læs og bliv klog som en chimpanse

Vil du være bedre til at se data og forstå de rigtige sammenhænge, så læs en ny bog af superkommunikatøren Hans Rosling. På den måde kan du lægge afstand til de journalister og politikere, som bevidst eller ubevidst fremstiller et verdensbillede, som først og fremmest tjener dem.

Kultur

14. juni 2018

Zetland ­– en økonomisk dødssejler eller fremtidens medieforretning?

Det omdiskuterede medie Zetland har leveret et regnskab, der ligner en katastrofe – og det har sat spørgsmål ved bæredygtigheden i det nye medie. Men virkeligheden er ifølge direktøren ikke så slem. InsideBusiness går bag om et af de mest omtalte medieprojekter i Danmark.

Kultur

07. juni 2018

En teoretisk sværvægter er tilbage i tredje udgave

Med jævne mellemrum kommer der udgivelser, der evner at belyse et omfattende og komplekst teorifelt, der skaber overblik, refleksion og indsigt. ’Modstillinger i organisations- og ledelsesteori’ er sådan en bog!
Vis flere artikler