pexels-photo-3183153-datawarehouse

Sponsoreret artikel

Optimer din virksomhed med et data warehouse

Hvis du er på udkig efter at optimere forretningsdataerne i din virksomhed findes der effektive værktøjer til dette.

Et data warehouse er udgangspunktet for god virksomhedanalyse, da systemet samler dine forretningsdata ét sted fra forskellige kilder, og giver dig mulighed for lettere adgang til disse. Systemet har flere avancerede funktioner såsom automatisering af processer, realtid rapportering og analysefunktioner, der kan bruges til at træffe mere informerede beslutninger baseret på dine data i virksomheden. Læs mere nedenfor, hvis du vil sikre dine data i et data warehouse med mulighed for meningsfulde sammenligninger i din virksomhed.

Hvad er et data warehouse?

Et data warehouse er en samling af forretningsdata fra forskellige kilder, som er organiseret og optimeret til rapportering, analyse og beslutningstagning. Et data warehouse system konsoliderer store mængder af data, hvorfra din virksomhed kan trække værdifulde indsigter og forbedre beslutningstagningen i processerne. Over tid opbygges der et historisk datalager, som kan være uundværligt for virksomhedsanalytikere. Et data warehouse anses ofte som en troværdig ressource, og det fælles datagrundlag kan bidrage til at skabe indsigt og nysgerrighed til gavn for medarbejdere, medlemmer og samfundet generelt.

Hvad er forskellene mellem en database og et data warehouse?

Både et data warehouse og en database fungerer som systemer til lagring af data. En primær forskel mellem de to er, at en database bruger Online Transactional Processing (OLTP), mens et data warehouse bruger Online Analytical Processing (OLAP). Ved hjælp af OLAP kan et data warehouse hurtigt analysere store mængder data. Eksempelvis registrerer en database salgsdata hvert minut, men hvis man ønsker at se det samlede beløb for hver dag, skal man indsamle og summere salgsdataene for den pågældende dag, hvilket er en langsommelig proces. OLAP er specielt designet til at gøre denne proces hurtigere end OLTP.

Et data warehouse er udgangspunktet for god virksomhedsanalyse

I dag er der mange krav til et robust data warehouse. Generelt vokser datamængderne i samfundet og for de fleste virksomheder øges antallet af datakilder også. Der er derfor et stigende behov for funktionalitet og effektivitet på forskellige områder, idet virksomheder på nuværende tidspunkt indsamler forskellige typer af data fra deres produkter, butikker og udstyr. De indsamlede datamængder kan være så enorme, at de betegnes som “big data”. For at dataene skal være til nytte, må de leveres og analyseres i realtid. Det kan konsulenter med specialiseringer i data og AI hjælpe dig med, så din virksomhed kan trække værdifulde indsigter fra dataene.