kontorstol

Sponsoreret artikel

De typiske fejl en virksomhed begår når de køber kontorstol

Virksomheder investerer mange penge årligt i at købe kontorstole ind til arbejdspladsen. Der findes en bred forståelse af at de ansatte er udsatte for skader som følge af at sidde ned i mange timer. Hvorfor de køber for at forebygge disse skader og investerer i deres egen bundlinje.

Men længere end her kommer virksomhederne ikke, de er passive og mangler fokus når det kommer til stykket. Det er ikke nok blot at sætte et budget af til kontorstolen, der skal en aktiv indsats fra virksomhedens side for at forbedre ergonomien på arbejdspladsen.

Den typiske fejl virksomheden begår er at uddelegere opgaven som et køb af kontorstol. Dette kan være chefen eller indkøbsafdelingen som blot går ud og foretager købet hos den leverandør man har en aftale med. Medarbejderne efterlades til selv at betjene stolen. Undersøgelser viser at langt de fleste ikke formår at løfte denne opgave. Resultatet er at skader på ryg, skulder og nakke er udbredte på arbejdspladserne. Dette på trods af det er kvalitets kontorstole som dominerer det skandinaviske marked.

Virksomhederne skal sætte fokus på opgaven

Et større fokus fra virksomhederne skal til, hvis man skal komme disse udfordringer til livs. Man skal tænke hele cyklussen igennem fra køb til vejledning af medarbejderne og løbene opfølgning. Dette kræver at ergonomien gøres til en af arbejdsopgaverne i en funktion i staben. Som vil sætte fokus på emnet og et skub i en retning som bidrager markant over hele linjen.

Den største fejl er typisk at købe den samme kontorstol til hele afdelingen. Vi mennesker er skabt forskelligt i størrelse og hvordan vi sidder og bevæger os. Det mest gavnlige for alle er at have nogle prøvestole ude og lade medarbejderne vælge deres foretrukne. Dette skaber et varieret køb og øger ergonomien for den enkelte medarbejder markant.

Se det varierede udvalg her: prostole.dk/

Lær dine medarbejdere at bruge stolen

Der bruges hverken tid eller energi på at lære at bruge en kontorstol korrekt. Dette er en simpel affære men dog vigtig, som forsømmes alarmerende meget. En kontorstol bidrager først positivt når den er indstillet til at passe dig. I mange arbejdspladser ser man at medarbejdere sidder uden at have indstillet stolen. De får hermed ikke den nødvendige støtte og udsætter deres krop for unødig belastning. Det handler om 3-4 indstillinger, som sikrer optimal støtte til dine ben, ryg og skulder.

En fejl som de fleste begår, er at finde den optimale position og arbejde i denne. Det at sidde fastlåst er en af de største årsager til skader. Den mest optimale måde at side på er en varieret siddestilling. Med jævne mellemrum anbefales det at skifte position. At stå op i perioder har en meget gavnlig effekt på kroppen.

Bed om rådgivning hos din forhandler til ikke kun at vælge den rette stol men også bruge den korrekt

Din kontorstol forhandler kan hjælpe dig godt i gang. Bed om rådgivning hos dem, både før og efter købet. At købe hos specialister har sine fordele da disse følger med i den nyeste udvikling og er godt inde i emnet. Rådgivning i brugen af kontorstolen og hvordan man indretter arbejdspladsen ergonomisk er ligeså vigtig som at købe stolen. En fejl som typisk sker i forbindelse med virksomhedernes køb af kontorstole. Man kan finde meget nyttig viden på blogindlæg som giver dig gode forudsætninger.

Hæve- sænkebordet skal indstilles korrekt, ligesom dine øjne hvile på den øverste del af skærmen. Musens størrelse skal være således at hånden ikke kramper. Der er meget at tage fat om, som bidrager markant til den enkelte medarbejder og kan aflæses i virksomheden.

Man glemmer helt mødelokalet

Mødelokalet er et sted hvor der bliver brugt mange timer og er en del af arbejdstiden. Mange virksomheder forsømmer dog dette. Hvor man ofte har uergonomiske stole som øger risikoen for skader. På markedet for mødestole og konferencestole hænger pris og ergonomi ikke altid sammen. Dette stiller støre krav til den ansvarlige som skal købe ind.

Konferencestole med returdrej har en gavnlig effekt på nakke, skuldrer og ryg. Man skal ikke vride kroppen for at vende fokus under mødet. Man kan her dreje på mødestolen. Der findes også mødestole med en høj ryg og tyk sæde. Et fokus fra virksomhedens side på alle delene i arbejdspladsen skaber de bedste rammer.

Se det store udvalg af konferencestole: prostole.dk/konferencestole/