;
Accura web

Inside story

Accura henter topadvokat hos rival

Advokathuset Accura henter nu en af de største profiler hos en af de nærmeste rivaler. Målet er at opbygge en helt ny afdeling, der skal kombinere M&A og insolvens.

Accura, der er en af landets absolut førende advokathuse inden for især M&A og handel med fast ejendom, henter nu en af landets tungeste profiler inden for konkurser og rekonstruktioner.

Således er det i et opsigtsvækkende træk lykkedes Accura at snuppe Søren Aamann Jensen, der i årevis har været en af landets absolut mest benyttede kuratorer og siden 2003 har været både partner og medejer hos Kromann Reumert.

Aamann Jensen var sammen med blandt andre Pernille Bigaard, tidligere Plesner og Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten Advokatfirmaet Poul Schmith, en af de helt centrale figurer i forbindelse med oprydningen efter de mange fantasifulde ejendomsinvestorer, der måtte dreje nøglen om i kølvandet på finanskrisen.

Samtidig har Søren Aamann Jensen blandt andet stået for at repræsentere kreditorerne i forbindelse med kollapset af kapitalfonden EQT’s legetøjskæde, Top-Toy, ligesom han for nylig kastede sig ud i et slagsmål med den kontroversielle erhvervsmand Thor Stadil, efter at en række selskaber i familiens shippingimperium var gået konkurs.

Søren Aamann Jensens rolle i Accura bliver at stå i spidsen for at opbygge det særlige forretningsområde M&A Restructuring, hvor advokathuset vil satse på at udnytte sit i forvejen stærke brand inden for klassisk køb og salg af virksomheder.

“I Accura har vi altid haft en fokuseret strategi centreret omkring rådgivning inden for komplekse og strategisk vigtige sager, og rekonstruktion og insolvens er en vigtig del af den strategi. Søren har netop det kommercielle og løsningsorienterede mindset, som er en del af vores dna. Vi er derfor meget glade for og stolte over, at Søren har sagt ja til at indtræde som indehaver i Accura,” forklarer bestyrelsesformand i Accura Thomas Weincke.

Thomas Weincke peger samtidig på, at Søren Aamann Jensen ligeledes skal hjælpe med at videreudvikle den forretning inden for konkurs og rekonstruktioner, som man gennem en årrække har opbygget under partneren Andreas Kærsgaard Mylin.

Det offensive træk fra Accura kommer, lidt over et år efter at advokathuset hentede en række profiler fra Plesner inden for M&A og fast ejendom ud fra et mål om at være landets absolut førende inden for netop disse to områder. Ansættelsen af Søren Aamann Jensen skal derfor også ses som en klar ambition om at vinde markedsandele og styrke firmaets position inden for konkursområdet.

Et markant tab

For Kromann Reumert, der altid har tilhørt eliten af klassiske, store advokathuse herhjemme, anses tabet af Søren Aamann Jensen af mange i branchen for at være lidt af en bet.

For ikke nok med at firmaet mister en af sine absolutte profiler, så understreger tabet også, at de mindre og mere fokuserede huse som Accura ofte kan tilbyde nogle helt andre muligheder og ikke mindst lønninger, end de traditionelle sværvægtere kan mestre.

Hos Kromann Reumert skriver ledende partner Anders Stubbe Arndal, at man trods tabet af Søren Aamann Jensen ikke har planer om markante ændringer.

“Vi kan bekræfte, at Søren Aamann Jensen udtræder af Kromann Reumert for at indtræde som partner i Accura. Vores rekonstruktions- og insolvensafdeling er uændret og med Christian Jul Madsen, Teis Gullitz-Wormslev og Kamilla Krebs i front blandt landets største. Afdelingen er præget af fortsat øget aktivitet gennem 2020, og vi regner med, at det vil fortsætte i 2021,” skriver han.

Forventer bølge af konkurser

At Accura nu opruster inden for netop rekonstruktioner og frasalg i forbindelse med konkurser, er langtfra tilfældigt. Allerede sidste forår var der i branchen således en klar forventning om, at covid-19 ville medføre en markant stigning i aktiviteten inden for netop dette område, i takt med at blandt andre kapitalfonde og andre aktører løbende kom i clinch med deres banker, obligationsejere eller andre kreditorer.

Ikke desto mindre viste det sig dengang, at langt de fleste virksomheder og ejere i samarbejde med bankerne og med hjælp fra diverse statslige pakker formåede at klare sig igennem uden alt for mange konkurser.

I forlængelse af anden bølge af pandemien og den nye, hårde nedlukning af Danmark er det imidlertid forventningen, at de selskaber, som med nød og næppe klarede sig gennem nåleøjet i foråret, nu risikerer ikke at have tilstrækkeligt med økonomiske muskler til at klare endnu et markant dyk i omsætningen.

Sådan lyder forventningen fra den garvede kurator Pernille Bigaard, der i begyndelsen af 2020 forlod Plesner.

”De fleste har en forventning om, at vi sandsynligvis vil se en større bølge af konkurser i starten af foråret eller i løbet af sommeren. Mange virksomheder har det svært, og med de omfattende nedlukninger kan det desværre ikke være anderledes,” siger Pernille Bigaard, der i dag er partner hos Skau Reipurth & Partnere.

”Sidste forår troede de fleste også, der ville komme en bølge, men her var de fleste virksomheder gode til eksempelvis at få løsninger på plads med deres banker og kreditorer. Men da vi nu igen oplever ganske betydelige restriktioner, er det ikke usandsynligt, at der vil komme en større oprydning, hvor nogle enten går i rekonstruktion eller helt må lukke,” siger hun.

Da Pernille Bigaard forlod Plesner efter 33 år, var det til fordel for Sundgaard Advokater, men siden dukkede muligheden for at opbygge en slagkraftig organisation op hos en noget større aktør.

”Vi var et hold på i alt otte, der for nylig valgte at gå til Skau Reipurth & Partnere. Personligt kender jeg flere bag firmaet ganske godt fra min tid i Plesner, og jeg syntes, det var en spændende mulighed for at blive en del af deres rejse,” siger Pernille Bigaard.

 

Læs mere

Profiler forlader førende advokathus  

Topadvokat vil sikre eliteinvesteringer til bredt publikum

ATP strammer krav til milliardfond og åbner for investorer  

Corona tvinger kapitalfonde til lommerne  

Tronskifte hos førende kapitalfond

Opgør i succesfuld kapitalfond