BEch bruun

Inside story

Advokathus mister endnu en central profil

Blot få uger efter at have mistet den mangeårige M&A-profil Steen Jensen mister Bech-Bruun nu endnu en af firmaets mest centrale partnere. Detn seneste opsigtsvækkende exit kommer i kølvandet på et sviende nederlag til Skat og intern uro om aflønning.

Et af landets største advokathuse går netop nu gennem en historisk svær tid. Ud over et overraskende og særdeles problematisk nederlag til Kammeradvokaten og Skat i kølvandet på firmaets rolle i udbytteskandalen ulmer uroen også på de interne linjer hos Bech-Bruun.

For få uger siden var det firmaets mangeårige partner Steen Jensen, der stoppede brat, og for kort tid siden blev det i en kortfattet intern meddelelse annonceret, at også Richard Sand nu forlader Bech-Bruun.

Hans exit fra afdelingen M&A Corporate sker ifølge den interne skrivelse senest ved udgangen af juni næste år, men ud over denne ene detalje er det sparsomt med informationer.

Richard Sand har været partner i Bech-Bruun siden 2012, men ud over sin rolle i advokatfirmaet er han især kendt for sine talrige bestyrelsesposter.

Sand sidder således i dag på en magtfuld post som formand for både Hempel samt fonden bag den succesfulde producent af maling, ligesom han er formand for bestyrelsen i Aller Holding.

Netop Sands mange bestyrelsesposter og magtfulde position i blandt andet Hempel har gennem årene sikret en lind strøm af opgaver til Bech-Bruun, som man nu risikerer at miste som en konsekvens af den mangeårige partners exit.

Richard Sand er ikke vendt tilbage på InsideBusiness’ henvendelser, og det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Bech-Bruun.

Debat om løn

De to erfarne partneres exit kommer efter en periode, hvor Bech-Bruun har været præget af usædvanlig meget uro. Ud over det meget omtalte nederlag i udbyttesagen har firmaet de senere år også måttet af afgive en stribe profiler til flere af dets nærmeste konkurrenter.

Først var det storsatsende Accura, der snuppede stort set hele det hold af medarbejdere, som havde stablet Bech-Bruuns succesfulde infrastrukturafdeling på benene.

Tidligere i år var det så konkurrenten Gorrissen Federspiel, der var på rov hos Bech-Bruun og snuppede de to partnere Steen Puch Holm-Larsen og Sven Frode Frølund, der havde været helt centrale skikkelser i firmaets store afdeling inden for fast ejendom.

Selv om Richard Sands exit er blevet meldt ud umiddelbart i kølvandet på nederlaget til Skat, peger flere kilder på, at partneren ikke forlader Bech-Bruun som en konsekvens af skattesagen.

I stedet hæfter talrige kilder i markedet sig ved, at der på det seneste har været en del diskussion om den aflønningsmodel, man benytter internt i Bech-Bruun.

Netop den type strategiske debatter giver ofte anledning til en del uro hos de store advokathuse. Tidligere har både Plesner og Horten ligeledes kæmpet med interne bølgeskvulp som følge af uenighed om aflønning, og hos flere konkurrenter forventer man, at flere partnere vil sive fra Bech-Bruun i den kommende tid.

En speciel rolle

Når Richard Sand nu forlader Bech-Bruun, sker det, akkurat samtidig med at industrikoncernen Hempel er i fuld gang med at finde en ny minoritetsaktionær. Netop her spiller Sand en nøglerolle, da han som formand i både selve Hempel samt fonden bag har meget at skulle have sagt i den aktuelle proces.

Her har Richard Sands ansættelse i Bech-Bruun dog givet anledning til en vis bekymring blandt flere af de potentielle købere, idet kapitalfonden CVC netop har hyret advokathuset som sin rådgiver i processen.

Ganske vist skal der være vandtætte skotter internt, men ikke desto mindre er mange af de potentielle investorer svært bekymrede for, hvorvidt CVC har en fordel i processen via sit samarbejde med Bech-Bruun. Samtidig ejer kapitalfonden i forvejen byggevarekæden Stark, hvis topchef, Søren P. Olesen, ligeledes sidder i bestyrelsen for Hempel.

Læs mere

Stoleleg blandt førende advokathuse

Advokaters lukrative markeder i frit fald

Sky kapitalfond jagter nyt milliardsalg

Kapitalfond genopliver salgsplaner med it-gigant

Krise tvinger kapitalfonde til lommerne

Maj Invest klar til salg af guldæg

EQT arbejder på største danske frasalg siden Færch

Bejlere retter igen sigtekortet mod GN. Her de sandsynlige scenarier