Moalem web

M&A

Advokathus snupper M&A-profil hos Kammeradvokaten

Advokatfirmaet Moalem Weitemeyer snupper nu en af landets mest erfarne M&A-advokater hos Kammeradvokaten. Trækket sker for at styrke firmaet yderligere i jagten på de store og komplekse M&A- og børshandler, mens rekrutteringen er et hårdt slag for Kammeradvokatens bestræbelser på at erobre markedsandele på M&A-markedet.

For de fleste advokathuse herhjemme har M&A-markedet udviklet sig til en helt central kerneforretning de senere år.

Især i årene op til 2022 lagde kapitalfonde og industrielle spillere mange opkøb og frasalg hos en række af landets førende advokathuse, og selv efter at geopolitisk uro og økonomisk usikkerhed har taget toppen af det rødglødende marked, er der fortsat enorm rift om dygtige profiler inden for det lukrative område.

Flere af landets førende spillere er derfor altid på udkig efter advokater med både erfaring og det rette netværk, og nu foretager Moalem Weitemeyer endnu et offensivt træk for at styrke firmaet med ønsket om at få endnu bedre fat i de helt store købs- og salgsmandater.

Firmaet henter således Jacob Bier fra Pouls Schmith/Kammeradvokaten, der kom til statens foretrukne advokat i sommeren 2021.

Forinden havde Bier i en årrække været en af landets absolut førende M&A-advokater og var med til at etablere Plesner som en af de førende danske spillere i den disciplin frem til sit exit i 2015.

Herefter arbejdede Bier en årrække i London for investeringsbanken Greenhill & Co. og bagefter for den amerikanske advokatgigant Fried Frank, inden han for nogle år siden vendte retur til Danmark og blev hentet til Poul Schmith/Kammeradvokaten i et forsøg på at sætte yderligere fart på kontorets satsning inden for M&A. Sidstnævnte har i årevis satset massivt på at få fodfæste på det stærkt konkurrenceprægede marked herhjemme, der historisk har været domineret af få, meget markante spillere.

Nu forlader Jacob Bier så advokatgiganten til fordel for Moalem Weitemeyer, der har etableret sig som medlem af en eksklusiv kreds af toneangivende advokatfirmaer på M&A-markedet, blandt andet takket være opgaver for kapitalfonde som Polaris, Valedo, IK Partners og KKR samt store danske selskaber som Hempel, Royal Unibrew, Rockwool og ikke mindst DSV.

”Jacob er på mange måder et logisk match for os. Han har enorm og i dansk sammenhæng enestående erfaring både fra det danske og internationale advokatmarked, og ud over selv at løse komplekse opgaver, vil han også være en stor støtte for mange af vores yngre partnere og advokater,” siger Dan Moalem, medstifter og bestyrelsesformand i Moalem Weitemeyer.

Ifølge ham er en af Jacob Biers helt store styrker, at han gennem årene har stået bag en række af store transaktioner og komplekse M&A- og kapitalmarkedstransaktioner, hvorfor han er en sikker hånd, der giver firmaets nuværende hold både endnu mere tyngde og bredde.

”Vi ser især stigende aktivitet hos de helt store, industrielle spillere, der i dag fylder langt mere end tidligere i vores forretning. Hvor kapitalfondene før fyldte det meste hos os, så har de store virksomheder i de sidste 5-7 år stået for en meget stor del af vores M&A-omsætning, så forretningen i dag er mere balanceret. Derfor er det en kæmpe gevinst for os at få en som Jacob med til at løse opgaverne også i det klientsegment,” siger han.

”Der er kun 4-5 advokater i det danske marked, som har Jacobs erfaringsniveau, og vel ingen, der også har erfaringer fra en global investment bank og et amerikansk førsteklasses advokatfirma. Vi tror, at kombinationen af Jacob og vores firma vil have stor appel hos vores medarbejdere, klienter og samarbejdspartnere”, forsætter Dan Moalem.

Sikrer en erfaren hånd

Selv om Jacob Biers erfaringer og resultater ikke kan beklikkes, forlod han Danmark tilbage i 2015 og arbejdede en årrække i London, hvorfor det ikke nødvendigvis er sikkert, at Bier i dag har samme klientnetværk i Danmark som dengang, han sammen med et par andre erfarne advokater dominerede advokatmarkedet herhjemme.

Dette anerkender Dan Moalem, men han hæfter sig ved, at man ikke henter Jacob Bier i en blind tro på, at han nu skal bruge sit gode navn til at sparke døren ind hos danske klienter fra morgen til aften og sikre nye klienter til firmaet.

”Jacob har stadig et rigtig godt navn, og vi tror på, at han i vores regi vil kunne sætte mere strøm til sit danske netværk. Men forretningslogikken er også, at Jacob skal støtte op om og udvikle firmaets nuværende klientbase og udenlandske relationer, så en betydelig del af Jacobs opgave bliver også at sikre en erfaren hånd om de opgaver, der løbende kommer fra firmaets klienter og internationale samarbejdspartnere”, siger Dan Moalem.

Det er planen, at Jacob Bier indtræder i Moalem Weitemeyers bestyrelse.

”Der er konsensus om, at Jacob havde en stor betydning for udviklingen af Plesner, ligesom han naturligvis har deltaget i udviklingen af M&A-afdelingen hos Kammeradvokaten. Vi er sikre på, at disse lokale erfaringer og de erfaringer, som Jacob har fra en international karriere i globale organisationer, vil passe rigtig godt ind i den rejse, som vores firma er på. Ligesom med vores partneroptag sidste år har vi en stor lyst til at lade os inspirere af nye ideer og impulser, uden at vi taber de særlige kendetegn, der gør Moalem Weitemeyer til noget særligt”, siger Dan Moalem.

Flere udskiftninger

Moalem Weitemeyers ansættelse af Jacob Bier er blot den seneste i en række mindre og større udskiftninger, der har været blandt M&A-advokater de senere år.

Selv hentede Moalem Weitemeyer i 2023 en række profiler fra andre kontorer, herunder Jakob Skafte-Pedersen fra Plesner og Morten Krogsgaard fra Bech-Bruun, og afgav samtidig et par folk til den nyopstartede norske udfordrer Scjhødt.

Tidligere samme år var det Bruun Hjejle, der efter længere tids interne slagsmål måtte sige farvel til firmaets M&A-profil Andreas Nielsen, der samtidig var ledende partner i firmaet.

Han gik til konkurrenten Bech-Bruun og tog en række medarbejdere med sig, og nogle år forinden gik M&A-huset Accura på rov hos Plesner, der på det tidspunkt ligesom Bruun-Hjejle kæmpede med ophedede interne diskussioner om blandt andet aflønning.

 

LÆS MERE

Her er landets førende M&A-advokater

EQT jagter medejer til gældstynget investering

Betalingskomet jagter ny ejer

Giganter klar til at byde på dansk klenodie

Partnerexit kaster usikkerhed over succesfonds danske satsning

Kapitalfond lurer på frasalg af dansk it-komet

Kapitalfonds salg af problembarn giver syngende økonomisk lussing

Gældsbombe tikker under kapitalfondens opkøb

Lukrativt M&A-marked i brat fald