EY

Virksomheder

Revisionskæmpe udskifter i bestyrelsestoppen. Ny formand sætter skub i bæredygtighed og medarbejdertrivsel

Revisionshuset EY får ny bestyrelsesformand i form af en kendt person i huset. Især de store tendenser som bæredygtighed og kunstig intelligens vil blive sat i fokus med den nye formand på posten – men der vil også blive sat strøm til medarbejdertrivsel og tiltrækning af arbejdskraft.

Den danske afdeling af revisions- og rådgivningshuset EY (tidligere Ernst & Young) har skiftet ud på formandsposten i bestyrelsen. Og det sker med en person, der har en omfattende karriere i huset.

Torben Bender, der indtil nu har siddet på posten i fire år og før da var administrerende direktør i EY fra 2018 til 2020, bliver skiftet ud med Carina Marie Korsgaard, der er partner og leder af området transaction tax i huset. Torben Bender træder samtidig ud af bestyrelsen.

”Jeg tager bestyrelsesposten, fordi jeg er interesseret i at synliggøre EY og være en stemme udadtil i højere grad, end bestyrelsen tidligere har været,” siger Carina Marie Korsgaard om sin begrundelse for at sidde på stolen til InsideBusiness.

Carine Marie Korsgaard har sammenlagt været en del af EY i 18 år, hvor hun har båret en række titler, blandt andet som nordisk leder af EY’s Tax Market Segment for Private Equity.

Før det var hun en del af KPMG, inden virksomheden i 2014 blev opkøbt af EY. Hun har i 25 år arbejdet med rådgivning om danske og internationale skatteforhold samt assistance på flere virksomhedshandler. Derudover er hun og har været en del af virksomhedens danske bestyrelse i fire år.

Hun kan ikke sætte ord på, hvordan hun kommer til at indrette forretningen i den danske del, da det ikke er op til hende, oplyser hun. Men der er ingen tvivl for hende om, at hun kommer til at arbejde benhårdt på at integrere den internationale del af EY’s forretningsområder i den danske del.

”Udfordringen kommer til at være, hvordan jeg kan tage den globale strategi, lægge snittet i en dansk kontekst og gøre det mere tilgængeligt og relevant – især for vores unge medarbejdere,” siger hun.

Sætter skub til megatrends

Carina Marie Korsgaard er meget optaget af de store tendenser, der præger samfundet, herunder især bæredygtighed og kunstig intelligens.

Det er tendenser, som hele branchen kigger på med stor spænding, og hvor der allerede sker flere oprustninger på både medarbejder- og ledelsesfronten, blandt andet hos konkurrenterne PwC og Deloitte.

Da de ting allerede er en stor del af hendes arbejde – især inden for private equity, hvor der sker store investeringer på netop de to områder – er det for Carina Marie Korsgaard selvsagt, at bestyrelsen kommer til at kigge på netop de områder.

Samtidig er den nye bestyrelsesformand meget optaget af at skabe bedre rammer og trivsel for ikke blot de mere end 2.000 nuværende medarbejdere, men også potentielle fremtidige medarbejdere. Ikke blot for bedre at kunne rådgive kunderne i et forandret og mere fleksibelt arbejdsmarked, men også for at styrke den interne sammenhæng i revisionshuset.

”Vi kigger også på, hvordan vi oplærer folk, når den traditionelle arbejdstilgang ændrer sig, for eksempel med tilkomsten af den hybride arbejdsmodel. Det er et arbejde, som interesserer mig meget, og som vi kommer til at sætte mere strøm til,” siger hun.

I første omgang kommer bestyrelsen dog mødes for at lægge en strategi. Samtidig påbegynder arbejdet med at udfylde det hul i bestyrelsen, som Torben Bender med sin afgang efterlader.

Selv om det derfor stadig er tidligt for bestyrelsen, er den nye formand fortrøstningsfuld ved det fremtidige samarbejde, og at der kommer gode resultater ud af det.

For hende vil drivkraften i det nye virke være tilgængelighed og nærvær i ikke blot bestyrelsesarbejdet, men også i resten af virksomheden.

“Jeg vil gerne være en bestyrelsesformand, der samler flokken og er i øjenhøjde med resten af organisationen. Det betyder meget for mig, og det betyder også meget for trivslen internt,” siger Carine Marie Korsgaard.

Ud over Carina Marie Korsgaard som formand består bestyrelsen per 1. april 2024 af Mona Blønd, Hanne Kerhøg og Mikkel Sthyr. Torben Benders ledige plads i bestyrelsen vil blive udfyldt inden for kort tid, oplyser pressemeddelelsen.

Læs mere

Stabil vækst giver revisionshus lyst til opkøbsjagt

Rådgivere opruster på AI og teknologi. Men medarbejderne mangler

Revisionskæmpe opruster på kerneområder af forretningen

Kendt konsulentprofil stifter nyt selskab. Vil skabe ‘en bevægelse’ i branchen

Guldrandet marked åbner sig for rådgivere. Men for erhverslivet står problemerne i kø