DavidColgan1

Ugens Insider

Deloitte kravler op i ny liga efter tre it-opkøb på to år

Landets største rådgivningshus, Deloitte, har på ny været på opkøbsrov blandt de mindre teknologitunge it-huse. Med tre opkøb på to år kan Deloitte sætte kryds ved ambitionen om at blive en førende spiller i Danmark. Opkøbene illustrerer, at konsulenthusene har vendt blikket mod teknologihusene i jagten på vækst.

Landets største konsulenthuse har vendt blikket mod de specialiserede it-teknologihuse i jagten på fortsat vækst og på at blive såkaldt one stop-shops for kunderne.

Forrest går landets største rådgivningshus, Deloitte, som med tre opkøb på to år har købt sig til placering som en af landets største spillere inden for rådgivning og implementering af et af de mest centrale teknologiske redskaber i erhvervslivet.

Men også flere af Deloittes rivaler såsom PwC har opbygget betydelige teknologitunge rådgivningsenheder, mens andre såsom Implement Consulting har valgt en strategi, hvor man forsøger at opbygge ressourcerne internt.

Senest har Deloitte har haft pengepungen fremme og har opkøbt it-konsulenthuset Framework Digital for et større tocifret millionbeløb. Framework Digital består af 50 medarbejdere og 25 associerede konsulenter, som er specialister inden for SAP-teknologien.

Bag Framework står blandt andre direktør Marianne Koue Smith og Morten Boel Sigurdsson, stifteren af softwareselskabet Omada, som kapitalfondene CVC Capital Partners og Gro Capital i dag ejer aktiemajoriteten af.

Opkøbet af Framework er et led i Deloittes strategi om at blive den førende spiller på rådgivning og implementering af SAP-teknologien, der bruges af op mod 90 pct. af de største virksomheder i Norden.

Framework er det tredje betydelige opkøb fra Deloitte i den henseende. Inden da var det Syncronic, som Deloitte opkøbte for bare et år siden, mens Deloitte i begyndelsen af 2020 overtog samtlige SAP- konsulenter fra it-virksomheden Acomi.

Alle tre opkøb har haft til formål at sparke Deloitte op i superligaen inden for rådgivning og implementering af kernesystemet. Samtidig har det været Deloittes vej ind i SAP-markedet, hvor konsulenterne typisk har 20 år på bagen.

Opgaven med at bringe Deloitte i front er blevet lagt i hænderne på David Colgan, der for to år siden kom til Deloitte fra en rolle som chef for Accentures nordiske SAP-forretning. Med opkøbet af Framework Digital er Deloittes position nu, hvor konsulenthuset og David Colgan ønsker, at den skal være.

”Det er en stor satsning for os og en stor investering for Deloitte i Danmark,” siger David Colgan, partner og chef for Deloittes nordiske SAP-forretning.

”Men i Danmark er vi nu blandt de tre største på SAP efter opkøbet af Framework. Så vi kan lege med de store kunder, og vi har nu kapacitet til, at vi kan sende vores dygtigste folk ud til flere kunder,” siger han.

Jagter vækst i sidste del af værdikæden

Deloittes offensiv er ifølge branchekilder et godt eksempel på, hvordan konsulenthusene lige nu har vendt blikket mod teknologihusene i jagten på vækst.

Teknologihuse som Framework Digital er det sidste led i værdikæden, som kan fuldende de store konsulenthuses ambitioner om at blive digitale one stop-shops.

Tidligere har det således især været data og business intelligence-rådgivere, der er blevet handlet. Eksempelvis købte Devoteam sidste år det danske it-hus Invisio, mens konsulenthusene Inspari og Intellishore er blevet opkøbt af hhv. kapitalfonden Blue Equity og finske Solita Group.

Samtidig er mellemmarkedet af konsulenthuse efterhånden mere eller mindre konsolideret, og det har fået flere af de allerstørste konsulenthuse til at vende blikket mod teknologihusene. På den måde kan konsulenthusene ikke blot rådgive om strategien og implementere de digitale løsninger, men også levere teknologien til virksomhederne.

Erhvervslivet befinder sig lige nu i en stor digital transformationsbølge, og for konsulenthusene har implementeringen af de digitale løsninger ofte længere tidshorisonter end de mere klassiske strategiopgaver.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger banker flere af store konsulenthuse derfor på dørene hos en række mindre teknologikonsulenthuse. Ligesom i Deloittes tilfælde er det især SAP-systemet, som mange af konsulenthusene arbejder indædt på at opbygge store kompetencer indenfor.

Interesse for mindre it-hus

Et af de it-huse, som flere viser interesse for, er Aety, der rådgiver og implementerer digitale løsninger til både offentlige og private kunder, erfarer InsideBusiness. Aety ønsker ikke at kommentere interessen for selskabet.

Fra Deloittes side er man dog lige nu mættet af opkøb, fortæller David Colgan.

”Vi fokuserer lige nu på at konsolidere de tre opkøb. Fokus er i Danmark på at bruge de opkøb til at generere den næste generation af SAP-talenter. Man skal dog aldrig sige aldrig. Men der er nok højere sandsynlighed for, at vi køber op et andet sted i Norden. Så jeg drejer nu min opmærksom mod resten af Norden. Især i Finland og Norge skal vi noget af det samme,” siger han.

Læs mere

Konsulenthus tager hul på langsomt generationsskifte. Vil bevare selvstændigheden

Her er de førende M&A-konsulenter efter historisk år

Stor rokade i topledelsen i konsulenthus. Ny direktør skal forløse stor vækstplan

Konsulenthus stiger til nye luftlag efter fusionsridt

Konsulenthuse dropper rabatter og hæver priserne på hedt marked

Konsulentkæmpe vil kapre større andel af grønt rådgivermarked

Amerikansk konsulentkæmpe køber op i Danmark

Amerikansk konsulenthus vil fordoble dansk kontor

Her er landets førende konsulenthuse

Deloitte melder klar til opkøb i jagt på superspecialister

PwC snupper profil hos konsulenthus til prestigeområde

Konsulenthuse opgiver jagt på medarbejdere i ophedet marked

Se konsulenthusene, de unge helst vil arbejde for. Bain tager kvantespring – Valcon glider ud