Peter Levin web

Inside story

Top-headhunteren Egon Zehnder mister central profil

En af de bærende kræfter hos den succesrige headhunter Egon Zehnder forlader nu firmaet efter 25 år, men det er dog ikke pensionen, der trækker, og et skifte til en af de største rivaler kan ikke udelukkes.

En af erhvervslivets foretrukne headhuntere mister nu sin tungeste partner på det københavnske kontor. Således forlader firmaets mangeårige partner og chef for Egon Zehnders centrale område global health care practice, headhunteren Peter Levin, ved udgangen af denne måned.

Peter Levin stod også i knap fem år i spidsen for Egon Zehnders københavnske kontor frem til slutningen af 2017, og han anses for at være en af de absolut førende headhuntere i medicinalbranchen både herhjemme og globalt.

Peter Levin har alene herhjemme stået for blandt andet rekrutteringen af en række topchefer til Lundbeck, ligesom han har arbejdet for en stribe andre store virksomheder i branchen, herunder Novo Nordisk, Leo Pharma, Ambu og Genmab.

Årsagen til det noget bratte exit er, at Peter Levin for nylig fyldte 61 og derfor nærmer sig den aldersgrænse på 62, som Egon Zehnder har sat for sine partnere.

Firmaet har altid haft meget strenge regler netop i forhold til alder, så når en partner bliver 62, får man typisk mulighed for at sælge sine aktier og stoppe som partner for i stedet at varetage en rolle som senior advisor eller helt gå på pension.

Peter Levin har dog ifølge InsideBusiness’ oplysninger imidlertid ikke haft noget ønske om hverken at gå på pension eller trappe ned, men da den erfarne headhunter og Egon Zehnder ikke kunne blive enige med firmaet har han valgt at stoppe ved udgangen af januar.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger har Levins exit skabt en vis usikkerhed på firmaets københavnske kontor, da man ud over at miste kontorets mest erfarne mand også må vinke farvel til den ganske betydelige omsætning, som Peter Levin leverer til kontoret.

Hans exit er da heller ikke gået ubemærket hen hos konkurrenterne, da man typisk holder et særdeles vågent øje, når en tung og erfaren partner stopper hos en rival.

Selv ønsker Peter Levin ikke at kommentere sit farvel til Egon Zehnder, men han bekræfter over for InsideBusiness, at han ved udgangen af januar ikke længere er en del af firmaet.

Vil være ombejlet

Hos de fleste af Egon Zehnders største konkurrenter herhjemme lyder det samstemmende, at der uden tvivl vil være stor interesse for at få tilknyttet Peter Levin som partner.

Flere kilder peger især på, at de to internationale firmaer Russell Reynolds og Spencer Stuart ville være oplagte destinationer for den garvede headhunter, såfremt han fortsat ønsker at hjælpe landets største medicinalvirksomheder med at finde topfolk til bestyrelsen og den daglige ledelse.

Især peger flere på, at Peter Levins stærke netværk både herhjemme og internationalt vil være en stor gevinst for de fleste firmaer.

Hos Russell Reynolds står man da også med et aktuelt behov for at få udfyldt et vakuum, idet man for ganske nylig mistede Lars Rønn, der var firmaets partner med ansvar inden for netop medicinalbranchen. Rønn skiftede for ganske kort tid siden, og forventningen i branchen er, at Russell Reynolds, der også internationalt er en af de absolut førende headhuntere inden for medicinal- og biotekindustrien, bliver nødt til at agere offensivt og få lukket hullet efter Lars Rønn.

Også Spencer Stuart mistede i begyndelsen af 2020 sin mangeårige partner Tobias Petri, der er en af de få herhjemme, der kan matche Peter Levin, når der skal hentes topfolk til landets mange succesfulde medicinalselskaber. Indtil videre har man dog ikke erstattet Petri, og som det ser ud nu har Spencer ingen partnere med ansvaret for det ellers ganske lukrative område.

Tomrum hos Egon Zehnder

Ligesom mange andre headhuntere har Egon Zehnder nogle temmelig snørklede regler for, hvilke afdelinger der får del i omsætningen, når en partner løser en opgave ude i verden.

Derfor har en del af Peter Levins samlede årlige indtjening til firmaet også fordelt sig på andre kontorer end blot det i København, men det ændrer ikke ved, at den erfarne headhunter hvert år de sidste mange år har stået for en ganske pæn del af københavnerkontorets samlede omsætning.

Derfor efterlader Peter Levin sig lidt af et tomrum, men der er ikke noget, der tyder på, at hans exit vil sende Egon Zehnder på partnerjagt hos rivalerne.

Mens stort set alle andre konkurrenter snupper partnere fra hinanden med jævne mellemrum, har Egon Zehnder stort set altid haft for vane at hente sine folk ude i industrien. Peter Levin har da også selv en fortid hos Novo, mens andre af firmaets partnere som Thomas Wamberg og Christian Fischer blandt andet havde arbejdet for henholdsvis FLSmidth og Carlsberg, før de blev headhuntere.

Ifølge Egon Zehnders danske landechef Morten Tveit, bliver det Marie Grønnegaard Christensen, der i forvejen arbejder med medicinalbranchen både herhjemme og rundt om i verden, der fremover kommer til at overtage Peter Levins opgaver.

“Efter mere end 25 år har Peter valgt at afslutte sin karriere hos Egon Zehnder. Vi ønsker Peter alt det bedste. Marie Grønnegaard Christensen leder vores EMEA Health Practice Group. Marie vil derfor koordinere vores Health Practice aktiviteter også i Danmark,” skriver han i en mail.

 

Læs mere

Aktiemarkedet angriber kriseramt GN-direktør

GN tæt på at snuppe Axcels børshåb

Vestas-bestyrelse har svigtet med valg af topchef

Uro i toppen af Vestas

Markant tilbagegang hos førende headhuntere

Højt profileret headhunter i spidsen for sats på kapitalfonde