;

Sponsoreret artikel

Er der penge at spare ved at skifte bank?

Kan det betale sig at skifte bank? Og er det ikke besværligt at foretage et bankskifte? Vi ser nærmere på mulighederne - og økonomien - bag et bankskifte.

Ovenstående spørgsmål burde landets bankkunder – det vil sige størstedelen af den myndige befolkning – stille sig selv i ny og næ. Vi danskere er dog kendt for at være nærmest notorisk dårlige til at skifte bank, hvilket der er flere årsager til.

Først og fremmest er danske bankkunder generelt meget loyale overfor deres bank. Vi shopper ikke rundt mellem forskellige banker, men stoler i stedet på, at vores nuværende bank og bankrådgiver leverer de mest optimale bankløsninger til os. Hvilket leder os videre til en anden årsag; nemlig, at mange bankkunder reelt set ikke er klar over hvor mange penge, de kan spare ved at skifte til en billig bank. Samtidig har flere bankkunder – særligt fra den ældre generation af bankkunder – stadig den opfattelse, at det er besværligt at skifte bank.

Men… er det så besværligt?

Overhovedet ikke. I dag kan du foretage et bankskifte ved blot at kontakte din nye bank og oplyse dem om, at du ønsker at skifte til denne bank. Herefter sender din nye bank en overførselsanmodning til din hidtidige bank, og afhængigt at hvilke bankprodukter du har, tager det cirka en måned at overføre dit engagement til den nye bank. Det betyder dog ikke, at du ikke kan komme i gang hos den nye bank inden da, og generelt går et bankskifte nemt til. Det eneste, du skal gøre undervejs, er at sende din nye bank de oplysninger, de efterspørger.

Hvor meget kan man spare ved at skifte bank?

Det er altså nemt at skifte bank. Men kan det betale sig? Der er ingen tvivl om, at nogle bankkunder kan spare mere end andre. Typisk vil det forholde sig sådan, at jo flere bankprodukter, du er i besiddelse af, jo større er muligheden for at opnå en fornuftig besparelse. Det er ikke usædvanligt, at du kan spare flere tusinde kroner om året ved at skifte bank, og i nogle tilfælde er der tale om ret anseelige beløb. Det giver derfor uden tvivl god mening jævnligt at holde øje med priserne hos konkurrerende banker.

Hvilken bank er billigst?

Det naturlige spørgsmål melder sig nu – hvilken bank er billigst? Det findes der desværre ikke noget enkelt svar på. Nogle banker er billigst for en type kunder, andre banker er billigere for andre typer kunder. Vil du sikre dig at finde den billigste bank, er du derfor nødt til selv at undersøge deres priser og indhente tilbud hos de banker, der ser mest konkurrencedygtige ud set i forhold til dine bankforretninger. Men med tanke på flere tusinde kroner i årlige besparelser, er det bestemt også ulejligheden værd – der kan være mange penge at spare på et bankskifte!