a-kasse

Sponsoreret artikel

Er dine medarbejdere sikret med en A-kasse? Derfor bør du huske dem på det

At være medlem af en a-kasse er et vigtigt sikkerhedsnet for dine ansatte. Hvis du er nødsaget til at afskedige som del af nødvendige nedskæringer, så står de ansatte på bar bund uden medlemskab i en a-kasse.

Det behøver hverken være dyrt eller besværligt at blive medlem af en a-kasse. Du og dine medarbejdere kan altid se de bedste akasser her. Hvis du har brug for gode råd til, hvad du som arbejdsgiver kan gøre for at sikre dine ansatte, så kommer her en guide med vores bedste råd.

En realistisk og sympatisk reminder

Det er faktisk ikke dig som arbejdsgiver, der har ansvaret for, at dine medarbejdere melder sig ind i en a-kasse. Det er kun den enkelte medarbejder selv, der kan lade sig melde ind i en a-kasse.

Hvad skal jeg så blande mig i det for, spørger du måske dig selv. Det mest enkle svar er, at det er rettidig omsorg for dine medarbejderes trivsel. Både under og efter ansættelsen. Samtidig kan det holde din samvittighed ren, hvis du 7-9-13 skulle komme i den situation, at medarbejdere skal fyres. Når dine ansatte er medlemmer af en a-kasse, har de nemlig ret til at få dagpenge fra første dag som ledig. Dagpengesatsen er netop sat op, så nu kan medlemskabet betale sig i endnu højere grad.

Står de i stedet med en fyreseddel og uden et medlemskab hos en a-kasse, så er det ikke muligt at få udbetalt dagpenge. Dermed står medarbejderen helt uden en indkomst fra den ene dag til den anden.

Hvad du kan gøre som arbejdsgiver?

Som arbejdsgiver kan du naturligvis ikke tvinge nogen til at blive medlem af en a-kasse. Der kan også opstå nogle problematikker ved direkte at opfordre ansatte til at tegne medlemskab ved en a-kasse. Det vil naturligt afføde tvivl og spørgsmål hos medarbejderne, som kan blive usikre på, om det betyder, at der er fyringer på vej.

Hvis du vil sikre, at dine medarbejdere bliver klar over fordelene ved at være medlem af en a-kasse, er der andre metoder, du kan tage i brug.

Det kan for eksempel være, at du arrangerer en workshop for alle medarbejdere, hvor en ekstern foredragsholder kan fortælle om privatøkonomi – herunder vigtigheden af en a-kasse.

Det kan også være, at din virksomhed har mulighed for at give medarbejderne en rabat ved indmeldelse i en a-kasse. I flere virksomheder er det ganske normalt, at medarbejderrabatter og særlige fordele er en del af ansættelsesforholdet – så hvorfor ikke også lave en sådan rabat på en a-kasse.

Hvilken a-kasse er den bedste?

Langt de fleste vælger a-kasse på baggrund af deres profession.

Der findes a-kasser målrettet forskellige brancher. For eksempel er a-kassen BUPL forbeholdt pædagogisk personale, Akademikernes A-kasse vælges ofte af akademikere, og Dansk El-forbunds A-kasse vælges af el-teknikere. Første skridt kan derfor være at undersøge, hvilke a-kasser der er inden for dit arbejdsfelt. Men husk også at sammenligne priser – nogle gange kan det være en fordel at vælge en bredtfavnende a-kasse, der til gengæld har en lavere pris.