;
Lyngby web

Inside story

Fodboldklub truet af konkurs – her er den spektakulære redningsplan 

Den traditionsrige fodboldklub Lyngby BK har 14 dage til at skaffe 7 millioner kroner. Vi går bag om klubbens spektakulære redningsforsøg, hvor en klub fra den engelske Premier League og to velkendte ejendomsmatadorer skal redde den synkende skude. 

Den kreative finansmand Torben Jensens imperium, Hellerup Finans, er historie. Det samme kan den traditionsrige fodboldklub Lyngby BK meget vel være. 

Efter et opsigtsvækkende opgør i kølvandet på et besøg på en lidt for eksotisk bar i Spanien overtog Torben Jensen og hans selskab Hellerup Finans ellers magten i den storkøbenhavnske klub for nogle år siden. 

Det ejerskab har på ingen måde været en god forretning, og i takt med at der gang på gang er blevet stillet en stribe kritiske spørgsmål til den måde, Hellerup Finans og Torben Jensen har drevet forretning på, er det kun blevet værre. Kort sagt er ideen bag Hellerup Finans at sælge aktier i stærkt risikable selskaber til småsparere rundtomkring i landet. Vel at mærke ud fra stærkt optimistiske budgetter med løfter om vild vækst og store overskud. 

Nu er Hellerup Finans imidlertid ved at lukke, og for superligaklubben Lyngby kan det meget vel gå samme vej. 

InsideBusiness har således fået et detaljeret indblik i den intense jagt på at skaffe kapital til den udsultede klubkasse. 

Helt konkret står fodboldklubben, der sidste år vandt bronzemedaljer i den bedste danske liga, og mangler i omegnen af 7 millioner kroner. Når kalenderen skifter til februar, skal man nemlig betale 3 millioner kroner i løn til personalestaben, der inkluderer hele holdets trup, ligesom man skal betale faste driftsomkostninger på 1 million kroner. Endelig slæber man også rundt på en ganske betragtelig skatteregning på 3 millioner kroner, der ligeledes forfalder ved månedens udgang. 

Bejler til engelsk klub 

Torben Jensen har allerede meddelt, at kassen er tom, og i vanlig spøjs stil sendte han torsdag en pressemeddelelse ud, hvor han opfordrede mulige bydere til at sende ham en mail. 

Bag kulisserne er andre kræfter i klubben imidlertid i fuld gang med at finde en løsning på klubbens tiltagende lommesmerter. 

Repræsentanter fra Lyngby har således de seneste dage været i tæt dialog med den engelske Premier League-klub Brighton, som man forsøger at overtale til at hjælpe den danske klub ud af de massive økonomiske problemer. 

Allerede i sommer var man fra Lyngbys side i dialog med klubben, men dengang blev dialogen dog afbrudt, da den engelske klub spillede sig op i den bedste engelske række og dermed pludselig havde rigeligt at se til.  

Dialogen er dog stadig varm, og i Lyngby håber man, at Brighton kan se en idé i at hjælpe Lyngby med de aktuelle problemer mod til gengæld at blive medejer og samtidig få adgang til de talenter, Lyngby måtte opfostre de kommende år. 

Præcis sådan en model var for nogle år siden med til at redde kriseramte FC Midtjylland, da ejeren af fodboldklubben Brentford, Matthew Benham, købte sig ind i klubben på den jyske hede. 

Benham har tjent størstedelen af sin formue på onlinegamblingm og præcis det samme har Tone Bloom, der står bag Brighton og siden sin ankomst har investeret i underkanten af 1 milliard i klubben. 

Ejendomsinvestorer lurer i kulissen 

Det er dog ikke kun udenlandsk kapital, som Lyngby arbejder på at skaffe. Så sent som onsdag var klubben til møde med politikere fra Lyngby-Taarbæk Kommune for at få kommunens accept af en fantasifuld plan, hvor man vil lade klubben overtage en lille del af det areal, hvor det noget faldefærdige Lyngby Stadion ligger. Det ejer kommunen i dag, men planen er at lade Lyngby overtage en del af grunden, hvorefter man kan udvikle den og bygge ungdomsboliger, der sidenhen kan sælges til en af landets mange investeringslyste pensionskasser. 

Tovholder på det projekt er ingen ringere end den farverige developer Jens Schaumann, der tidligere var storsponsor i klubben. Schaumann var med sit ejendomsselskab Schaumann Properties en af de helt store røde lamper i Amagerbankens flossede kreditbog, men efter en brat nedtur efter finanskrisen har Schaumann fået bygget en ganske fin forretning op igen. Strategien er som altid at udvikle og sælge ejendomsprojekter, og flere af dem har de senere år indbragt den garvede developer en anseelig formue.  

Også tidligere stifter og ejer af fitness.dk Hans Henrik Palm arbejder side om side med Schaumann i forsøget på at skabe en plan for at opføre et par hundrede ungdomsboliger, der kan huse eksempelvis ph.d.-studerende fra Kina og USA, der kommer til landet og ikke gider trækkes med nedslidte kollegieværelser uden bad. 

Med kommunens accept og de to erfarne ejendomsmatadorer i ryggen håber Lyngby Boldklub og dens repræsentanter på, at man kan lokke eventuelle investorer til fadet nu og her, mod at de til gengæld får del i en eventuel gevinst ved salget af fodboldkollegierne. 

InsideBusiness har været i dialog med Lyngbys ejer Torben Jensen, der henviser til den pressemeddelelse, han sendte ud torsdag. 

 

LÆS MERE

Omvendt aktiesplit skal holde fjendtlige investorer ude af fodboldklub

L’Easy-ejer åbner for helt eller delvist salg af livsværket

Kontroversielle ‘lukkebamser’ koster Don Ø og Parken dyrt

Hvorfor vil ingen redde Lyngby?