Vindmøller

Ugens Insider

Forsikringsagentur i vild vækst. Gør klar til store investeringer i udlandet

Forsikringsagenturet Riskppoint stormer frem. I 2021 voksede bundlinjen markant, mens omsætningen er mere end tredoblet inden for få år. Agenturet lægger an til offensiv i USA og har for nylig kapret et hold af specialister fra Codan.

Det danskbaserede forsikringsagentur Riskpoint har vind i sejlene.

Riskpoint, der har kontorer i Danmark, store dele af Europa og USA, oplevede kraftig vækst i 2021, som for alvor har fået indtjeningen til at skyde i vejret.

Alene i 2021 tjente Riskpoint 173 mio. kr. før skat, hvilket er en forbedring på hele 20 pct. fra året forinden. Det svarer til en indtjening på næsten 1,4 mio. kr. per ansat. 85 mio. kr. heraf udbetaler Riskpoint i udbytte til ejerkredsen, der består af blandt andre ledelsen og en række danske og svenske aktionærer.

Samtidig har omsætningen rundet 400 mio. kr. – et gedigent spring fra 305 mio. kr. i 2020 og mere end en tredobling siden 2017.

Riskpoint er en såkaldt managing general underwriter, som betyder, at selskabet i modsætning til en almindelig forsikringsagent selv kan tegne forsikringer og behandle skader på vegne af baglandet, og minder dermed i høj grad om et traditionelt forsikringsselskab.

Blandt andet repræsenterer Riskpoint store forsikringsselskaber som Allianz, Axa og Zurich, ligesom de også samarbejder med en række forsikringsselskaber via Lloyds-markedet i London.

Især på områderne M&A og vedvarende energi hører Riskpoint til de førende spillere, men agenturet formidler også mere traditionelle forsikringstyper såsom skades- og ulykkesforsikringer.

Den massive vækst i 2021 vækker ikke overraskende glæde i Riskpoint, som har danske Kenneth Nielsen som topchef. Riskpoint ønsker ikke at stille op til et interview om fremgangen, men skriver i regnskabet:

“Resultatet er betydelig over budgettet for 2021 og ca. 20 pct. over det foregående års resultat og betragtes som tilfredsstillende. Årsagen til det markant bedre end budgetterede resultat er i det væsentlige en bedre loss ratio end budgetteret, i kombination med at næsten alle forretningsområder har udviklet sig mere positivt end budgetteret,” skriver Riskpoint i sit regnskab.

Opsigtsvækkende kapring af Codan-hold

Riskpoint betegner sig selv som den førende forsikringsaktør på M&A-området i verden.

I begyndelsen af 2021 udvidede Riskpoint tilbuddet til USA, hvor Riskpoint lancerede datterselskabet RP Underwriting. I spidsen for den amerikanske satsning står Michael McGowan, der tidligere var chef for M&A-forsikring hos Axa.

De samme ambitioner har Riskpoint på markedet for forsikringer af vedvarende energi. Som led i bestræbelserne på at blive en global udbyder af forsikringsservices til både on- og offshoreindustrien gik Riskpoint sidste år på opsigtsvækkende vis på strandhugst hos danske Codan.

Her headhuntede Riskpoint hovedparten af Codans højtestimerede CRE-forretning, der blandt andet omfatter Codans forsikringer til vindmølleindustrien. Afdelingen har gennem flere år opbygget en position, som har gjort Codan til en af de førende inden for forsikringer af vindmølleparker på verdensplan. For få år siden vurderede Codan, at selskabet har været involveret i omkring 90 pct. af de hidtidige offshoreprojekter i verden.

Men hen over sommeren modtog Codan opsigelser fra hovedparten af de ansatte i afdelingen, som forlod Codan for at starte hos RiskPoint.  Blandt dem var chefen for hele Codans CRE-forretning, Brendan Reed, som har været manden bag opbygningen af den slagkraftige vindmølleforretning. Med sig tog Brendan Reed sine nærmeste folk i skikkelse af blandt andre chief underwriter Sam Milliard.

Siden sommer har Brendan Reed og Sam Milliard været på såkaldt garden leave, men i sidste uge meddelte både Brendan Reed og Riskpoint, at begge nu tiltræder deres stillinger i Riskpoint. Resten var allerede tiltrådt. Hos Riskpoint bliver Brendan Reed chef for global renewable energy og samtidig en del af Riskpoints ledelse.

Riskpoints topchef har tidligere fortalt, at ansættelsen af Codan-holdet er en del af selskabets store ambitioner på området for forsikring af vedvarende energi.

”Vores ambition er at være en global spiller på forsikring af vedvarende energi, både onshore og offshore. Og det her team er selvfølgelig en vigtig brik i sammensætningen og eksekvering af strategien,” har Riskpoints topchef Kenneth Nielsen tidligere udtalt til InsideBusiness i forbindelse med ansættelsen af Codan-holdet.

Varsler store investeringer i udlandet

Riskpoints forventning er, at væksten fortsætter i 2022.

”Ledelsen forventer en stigning i præmievolumen på omkring 15 pct. og en resultatstigning på omkring 11 pct. sammenlignet med 2021. Der forventes stigende præmievoluminer på tværs af alle forretningsområder og en underliggende loss ratio på niveau med normale år,” skriver Riskpoint.

Samtidig varsler Riskpoint ekstraordinært store investeringer i udenlandske markeder.

”Ekstraordinære investeringer vil blive foretaget i at udvide eksisterende aktiviteter uden for Danmark, blandt andet i USA. Derudover er investeringer i en ny it-platform også planlagt,” skriver Riskpoint.

 

Læs mere

Tryg lancerer massive prisstigninger til private

vag bestyrelse hæmmer Alm. Brand 

Udenlandske forsikringsselskaber vokser fra de børsnoterede i Danmark

Se fordelingen af forsikringsklagesager i 2021

Se forsikringsbranchens vindere og tabere: Gensidige spillere vokser fra børsnoterede