SteelSeries keyboard

Inside story

GN tæt på at snuppe Axcels børshåb

Børsnoterede GN Store Nord er i fremskredne forhandlinger med Axcel om at overtage fondens guldæg, SteelSeries, der ellers længe lignede landets næste store børsnotering. GN er klar til at byde over 7,5 mia. kr. for den hastigt voksende gamervirksomhed.

Efter gennem længere tid at have lignet landets næste store børsnotering tyder meget nu på, at GN Store Nord meget vel kan ende med at snuppe Axcel-virksomheden SteelSeries.

InsideBusiness erfarer således, at den børsnoterede audiokoncern er tæt på at overtage Axcels hastigt voksende gamervirksomhed for over 7,5 milliarder kroner.

GN Store Nord har ifølge InsideBusiness’ oplysninger hyret det velansete advokathus Accura, der gennem mange år har været en af landets absolut førende inden for de helt store virksomhedshandler, til at hjælpe koncernen med at strikke et bud på SteelSeries sammen. Ud over at være en af landets førende inden for M&A, har en række af firmaets nuværende partnere tidligere arbejdet tæt med både ledelsen i SteelSeries og selskabets tidligere ejer, L. Catterton, i forbindelse med salget til Axcel i sommeren 2019.

InsideBusiness erfarer desuden, at der så sent som i weekenden var møde i GN’s bestyrelse, hvor man blandt andet drøftede SteelSeries og den potentielle overtagelse af selskabet, som forventes at blive præsenteret inden for kort tid.

GN har hele tiden været anset som en oplagt køber til SteelSeries, da man har et ønske om at gøre sit indtog på gamingmarkedet, ligesom det vurderes, at der kan høstes betydelige synergier ved et opkøb.

I løbet af sommeren så det dog ellers længe ud til, at Axcel med hjælp fra sine rådgivere i form af Danske Bank, Jeffries og norske ABG ville satse på en børsnotering i løbet af efteråret.

De planer er dog blevet udskudt på grund af uro på aktiemarkedet, og da GN samtidig synes indstillet på at betale en tilpas høj pris for Axcels guldæg, ser det ud til, at der nu bliver tale om et industrielt salg på bekostning af en børsnotering.

InsideBusiness arbejder på at få en kommentar fra de involverede parter. Flere analytikere, som InsideBusiness har talt med, peger på, at det vil være oplagt for GN at overtage SteelSeries, da Axcel-virksomheden trods stor vækst fortsat er den mindste af de store spillere inden for gamerudstyr. Samtidig er det reelt den eneste tilbageværende mulighed for den børsnoterede koncern, hvis man vil gøre alvor af sin ambition om at få en position inden for produktion af gamerheadsets, musemåtter og keyboards.

Senest har storbanken Nordea i en analyse blandt andet påpeget, at man ser et stort potentiale i et opkøb af SteelSeries fra GN’s side.

”Oven i synergier inden for omkostninger og omsætning estimerer vi yderligere, at GN Audio vil kunne tilføje årligt EBIDTA på 150-200 millioner kroner til Steelseries selvstændige indtjening over 2-3 år,” skriver banken.

Norder peger samtidig på, at gamervirksomheden i dag har lavere marginer end GN, hvorfor sidstnævnte bør være i stand til at få marginerne i SteelSeries op på GN’s niveau inden for en overskuelig fremtid.

Ramt af stigende usikkerhed

Selv om Axcel med hjælp fra sine rådgivere har arbejdet intenst på en børsnotering siden forsommeren og blandt andet har holdt talrige møder med danske og udenlandske investorer, har det hele tiden været et scenario, at GN eller en anden industriel køber ville dukke op og kuldsejle processen.

For en kapitalfond som Axcel vil det optimale scenario som udgangspunkt altid være at sælge en ombejlet virksomhed som SteelSeries til enten en strategisk køber eller en anden kapitalfond. Medmindre man via børsmarkedet kan få en så markant højere pris for aktierne, at man accepterer de mange ressourcer og omkostninger, der er forbundet ved det, samt det faktum, at man ved en notering er tvunget til at fastholde en pæn portion af sine aktier i et godt stykke tid.

Siden sommerferien er usikkerheden på de globale aktiemarkeder dog vokset markant, ligesom der løbende er opstået tvivl om de voldsomme vækstrater hos mange producenter af gamerudstyr.

Ligesom SteelSeries har andre konkurrenter som Logitech, Turtle Beach og Razer været ramt af stigende usikkerhed om, hvorvidt de kan fortsætte de imponerende vækstrater, man har set under coronapandemien. Samtidig er der i stigende grad opstået bekymring fra flere investorer om, hvorvidt gamerselskaberne vil blive ramt af udfordringer i forhold til stigende priser på fragt og komponenter.

En lukrativ investering

For Axcel kan salget af SteelSeries potentiel blive en af kapitalfondens bedste investeringer siden børsnoteringen af Pandora i 2010.

Landets største kapitalfond købte den lovende gamervirksomhed i sommeren 2019, hvor Axcel sammen med sine co-investorer betalte omkring 1,5 milliarder kroner for aktierne i SteelSeries.

Handlen blev finansieret via optagelse af gæld for omkring 800 millioner kroner, så alt tyder på, at ligegyldigt hvorvidt det ender med et salg til GN eller en børsnotering, vil der blive tale om en guldrandet investering for Axcel og fondens investorer.

For Danske Bank er det langtfra første gang, at man bruger kræfter på en markant børsnotering blot for at blive snydt på målstregen. Det skete med noteringen af Stark, der i sidste ende blev opsnappet af giganten CVC, ligesom den stort anlagte børsnotering af finanskoncernen Nykredit gik i vasken, da selskabet i 11. time blev solgt til en række danske pensionskasser.

I tilfældet med SteelSeries erfarer InsideBusiness dog, at Danske Bank ultimativt kan høste et pænt honorar for sine anstrengelser, selv hvis GN eller en anden industriel køber skulle løbe med gamerselskabet.

 

Læs mere

Usikkerhed tynger Axcels børsplaner

Kriseramt kapitalfond jagter oprejsning med vigtigt frasalg

Rådgivere kæmper om prestigefyldt M&A-mandat

Sky kapitalfond øjner kæmpe frasalg

Kapitalfonde sætter tidligere Mærsk-selskab til salg

Her er sommerens store M&A-handler

M&A-koryfæ er fortid i revisionsgigant

Markant tilbagegang i storbanks prestigeafdeling