;

Sponsoreret artikel

Gør-det-selv: Gang i byggeprojekterne

Det ville være løgn at sige, at COVID-19 krisen ikke har haft en stor negativ effekt på dansk detailhandel fra marts 2020 og fremefter. De tvungne lukninger, finansiel usikkerhed internationalt og utryghed på jobmarkedet har fået danskerne til at passe ekstra godt på pengene.

Men kigger man statistikkerne efter i sømmene, så er der faktisk også nogle sektorer, der har klaret det ganske fint! Foruden madvarer og underholdning, så har danskerne også prioriteret at købe ind til haven og boligen henover foråret.

Der har blandt andet være en stigning i salget ved diverse byggemarkeder – både i fysiske og online butikker. Det hænger sammen med, at sommeren står for døren, og mange familier holder fri hjemme i år. Så er der pludselig plads til ekstra tilbygningsprojekter, som måske er blevet udskudt lidt for længe.

Altaner er i høj kurs

De fleste danskere sukker af fryd, når de tænker på at have en altan til huset eller lejligheden. En altan giver mulighed for at nyde det fri og slappe af udendørs om aftenen med et glas rødvin eller et brætspil. Mange boligejere investerer i altaner, og tendensen ser ikke ud til at blive mindre i 2020! Det er især københavnerne, der er glade for alt fra fransk til lukket altan. Mens nogle vælger at gøre det helt selv, surfer andre online efter tilbud på løsninger. Selvom ordet alene ringer en eksklusiv klokke, så kan man sagtens få sig en billig altan. Især hvis man gør sig den ulejlighed at sammenligne priser på tværs af forskellige forhandlere.

Altanen er en fremragende måde at forlænge forårs- og sommeraftenerne på, når der er lange solskinstimer. Her kan familie eller gæster samles uforpligtende under åben himmel og nyde udsigten sammen.

Terrasser og carporte

En anden storsællert er terrassen, som selvsagt kræver lidt mere plads. Terrassen hører til huset, og den kan faktisk anlægges helt fra bunden, hvis man er gør-det-selv typen. Processen kræver håndværksfærdigheder og nøje opmåling, men sætter man sig godt ind i sagerne, er det bestemt ikke umuligt. For mange er anlægning af en terrasse også en glimrende mulighed for at indbygge en carport til bilen. På den måde står den altid i læ, og du kan endda inkorporere et skur i plantegningen.

Brædder, cement, måleredskaber, søm og så videre kan købes separat. Nogle vælger dog den lidt nemmere løsning, når der skal bygges: Nemlig hjælp fra professionelle. Uanset kan det være guld værd at alliere dig med denne hjemmeside for tilbud på alle former for byggeopgaver – hvad enten det er anlægning af sten, nyt tag eller ombygning af badeværelset. På siden finder du praktiske hands-on guides med viden om de enkelte metoder og materialer til byggeprojekter i hjemmet. Artiklerne er skrevet i letforståeligt og informativt sprog.

Legehus eller gyngestativ

Sidst men ikke mindst vælger mange de mere lette og hyggelige gør-det-selv projekter i haven. Et legehus i træ er for eksempel en mere overskuelig opgave for mange end at ombygge indvendigt. Træhuset vil gøre børnene utrolig glade, og samtidig kræver det mindre teknisk snilde at skabe en solid konstruktion. Når først huset står klart, er det bare at fylde det med kreativt legetøj som komfur, borde og stole, bamser eller sækkestole.

Et andet alternativ til børnene er selvfølgelig et gyngestativ. Her kan du købe færdiglavede løsninger med flere typer af gynger eller snore i én, eller du kan selv gribe til værktøjskassen. Et gyngestativ kan indeholde både almindelige gynger med hjuldæk, små firkantede trægynger eller den klassiske orange gummibold. Bliver gyngestativet lidt for konventionelt, så er der også altid forhindringsbanen. Med klatrestativer, træstubbe og snore er det en glimrende måde at udnytte overskydende materialer i skuret og tænke kreativt på.