Boyden web

Inside story

Headhuntere spinder guld på erhvervslivets jagt på topfolk

Flere af landets headhuntere kan notere sig markant vækst i 2021 og ser samtidig ind i en historisk stærk pipeline. Især flere af branchens udfordrere med Boyden i spidsen vokser kraftigt.

Kampen om de rigtige profiler i toppen af dansk erhvervsliv har aldrig været hårdere end netop nu.

Den enorme appetit på investeringer hos både store virksomheder, pensionskasser og private pengetanke samt stigende fokus på nye områder inden for it og bæredygtighed skærper behovet for de helt rigtige topfolk, og det giver kronede dage hos landets headhuntere.

De senere år har budt på et markant opbrud i en sektor, der ellers historisk set har været præget af meget få ændringer i magtbalancen. En række etablerede firmaer har således de sidste år mistet tunge folk, der siden er startet op på egen hånd. Samtidig satte Heidrick & Struggles’ overtagelse af Amrop i 2017 gang i en omfattende stoleleg, hvor blandt andet Boyden måtte genstarte sine aktiviteter på det danske marked.

Netop Boyden satte i 2018 gang i en større genopbygning på det danske marked anført af de to partnere Morten Winther og Henrik Harbo (billedet), der begge blev hentet hos det nu hedengangne Flensby & Partners.

Siden da har Boyden år for år erobret terræn på markedet, og det dugfriske regnskab for 2021 viser, at man også sidste år formåede at vokse ganske betydeligt.

Således vokser firmaet fra en bruttofortjeneste på 12 til over 15 millioner kroner i det netop afsluttede regnskabsår, og dermed er firmaet nu ved at være oppe på den størrelse, hvor man bider flere af de mere etablerede spillere i haserne.

”Vi har haft rigtig stærk vækst i 2021, og det ser heldigvis ud til at fortsætte, da vi lige nu kigger ind i en meget stærk pipeline. Igen har vi set styrken ved et setup, hvor vi både har kontor øst og vest for Storebælt, for der ligger eksempelvis utrolig mange dygtige produktionsvirksomheder i Jylland, som vi har fået tætte bånd til, fordi vi er fysisk til stede her,” siger partner Morten Winther, der har en klar forventning om, at man kan fortsætte vækstraterne.

”Stort set alle i branchen har travlt i øjeblikket, da markedet bare er utrolig stærkt. For os handler det derfor om både at opretholde momentum og samtidig udbygge vores position, så vi bliver endnu bedre positioneret i forhold til de helt tunge opgaver,” siger han.

Hos Boyden er planen at fortsætte væksten, og partner Henrik Harbo peger på, at man har blikket rettet mod flere sektorer, hvor man ser mulighed for at vokse eventuelt ved at hente en erfaren profil.

”Vores mål den kommende tid bliver blandt andet at forsætte væksten, og optimalt set vil vi gerne være 4-5 medarbejdere mere. Samtidig satser vi på at øge vores fokus på København, og der er flere brancher, som vi kigger på med henblik på at øge vores fokus, eksempelvis ved at hente en profil ind med stor erfaring fra en relevant industri,” siger Henrik Harbo.

Medvind til nye spillere

Mens Boydens to frontfigurer måtte bygge firmaet op fra grunden, har flere partnere hos etablerede firmaer de senere år valgt at starte op i eget regi, og flere af dem ser ligesom Boyden ud til at have fået fint momentum.

Zeuthen Storm, der er etableret af Eva Zeuthen Bentsen og Michael Storm Frederiksen, der begge har en fortid hos Odgers Berntson, rundede i 2021 en bruttofortjeneste på lidt over 12 millioner kroner.

En udvikling, som man ser som et vidnesbyrd om, at man har fundet en god plads i markedet.

”Vi har haft fin, kontinuerlig vækst, siden vi blev etableret, og jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle fortsætte. Markedet er rigtig stærkt for tiden, og vi har fundet en rigtig fin niche, hvor vi blandt andet hjælper kandidater med at skifte fra den offentlige til den private sektor og omvendt,” forklarer partner Michael Storm Frederiksen og understreger, at man tydeligt mærker, at der er en enorm mangel på kvalificerede kandidater hos mange virksomheder.

”Vi opfordrer kunderne til hurtigst muligt at få lukket aftalerne. Tingene skal ikke hastes igennem, men vi er i en tid, hvor kandidaterne er mere kritiske og mere tilbøjelige til at hoppe fra, så virksomhederne er nødt til at handle hurtigt,” siger han.

Behov for nye kompetencer

Hos Human Capital Group, der er en af de mere etablerede spillere på markedet, har man ligeledes haft rasende travlt i 2021 efter et 2020, hvor de fleste processer bremsede op, i takt med at pandemien rullede ind over verden.

”Vi har haft en vækst på 30 procent det seneste år, og især efter sommerferien 2020 begyndte tingene at accelerere. Da pandemien ramte, lagde mange virksomheder de store strategiske planer i skuffen for en tid, men i 2021 er man igen begyndt at satse offensivt via investeringer. Det har givet en ketchupeffekt i hele markedet og betyder, at stort set alle i branchen har travlt for tiden,” siger partner Henrik Greisen.

Han peger på, at en del af travlheden i markedet blandt andet skyldes et stort behov for nye kompetencer i blandt andet den finansielle sektor.

”Vi oplever, at mange virksomheder ud over de strategiske planer, der skal realiseres, også oplever et stigende behov for at få tilknyttet yderligere kompetencer inden for en række områder, herunder digitalisering og bæredygtighed. Samtidig ser vi mange institutionelle investorer øge deres risiko inden for blandt andet det alternative område, hvilket ligeledes ofte giver behov for flere dygtige profiler,” forklarer Henrik Greisen.

 

Læs mere

Top-headhunteren Egon Zehnder mister central profil

Aktiemarkedet angriber kriseramt GN-direktør

GN tæt på at snuppe Axcels børshåb

Vestas-bestyrelse har svigtet med valg af topchef

Uro i toppen af Vestas

Markant tilbagegang hos førende headhuntere

Højt profileret headhunter i spidsen for sats på kapitalfonde